Buvę žalgiriečiai – tarp lygos lyderių | kl.lt

BUVĘ ŽALGIRIEČIAI – TARP LYGOS LYDERIŲ

Kauno „Žalgirio“ išugdytas, bet pastaruosius porą sezonų „Šiaulių“ ekipai atstovaujantis gynėjas Kristupas Žemaitis gerina rekordus Lietuvos studentų krepšinio lygoje.

22 metų kaunietis, LSKL pirmenybėse ginantis Lietuvos sporto universiteto (LSU) komandos garbę, surinko net 45 naudingumo balus.

Taikliarankis gynėjas akistatoje su Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komanda buvo beveik nesustabdomas. Jis pelnė 29 taškus, pataikydamas 5 iš 9 dvitaškių, 5 iš 8 tritaškių, 4 iš 5 baudos metimų. Taip pat 192 ūgio žaidėjas sugriebė 9 kamuolius po krepšiais bei atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Įspūdingas pasirodymas LSU garantavo pergalę 120:109. Tiesa, šįkart VDU komanda nepriminė daugkartinės čempionės. Kauniečiams nepavyko surinkti pajėgiausios sudėties, o be Kauno „Žalgirio“ žvaigždžių, turėdama tik tikrus studentus, ekipa nesugebėjo primesti savo sąlygų varžovams. Tiesa, pirmajame ketvirtyje čempionai dar rodė nagus ir jį laimėjo 25:20, bet vėliau paleido iniciatyvą ir atsitiesti nebeįstengė. Ypač sunkiai šeimininkams sekėsi gintis, vien per antrąjį kėlinuką jie praleido net 42 taškus. Įdomu, jog tą pačią problemą išskyrė ir nugalėtojų treneris Edas Nickus, pabrėžęs, kad ir jam buvo sudėtinga auklėtinius priversti rimčiau padirbėti gynyboje.

Nugalėtojų gretose rezultatyvumu dar išsiskyrė Gvidas Galinauskas, surinęs 21 tašką, Justas Vazalis – 16, Deividas Rasys – 15, Mindaugas Motuzas ir Mintautas Bulanovas – po 11. Pralaimėjusių ekipoje rezultatyviausias buvo kitas kaunietis, ginantis „Šiaulių“ klubo garbę LKL pirmenybėse, Rokas Stankevičius. 202 cm ūgio puolėjas pelnė 35 taškus ir pakartojo šio sezono LSKL rezultatyvumo rekordą. R.Stankevičius atakavo itin taikliai – pataikė 13 iš 15 dvitaškių, 2 iš 6 tritaškių, 3 iš 3 baudos metimų. Jis atkovojo ir 6 kamuolius. Įkandin lyderio žengė „Žalgirio“ jaunimo sistemos išugdytas žaidėjas – Grantas Vasiliauskas. Šis Nacionalinėje krepšinio lygoje šiemet žaidžiantis buvęs žalgirietis pelnė 22 tašus bei sugriebė 13 kamuolių. Erikas Mikužis pridūrė 15 taškų, Mykolas Dieninis – 14, Rokas Ruškys – 10.

Pasibaigus pirmajam ratui LSU su 4 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu pirmauja „Vakarų“ divizione. VDU komanda su 3 laimėjimais ir 2 nesėkmėmis rikiuojasi trečia. Tokius pat rodiklius turintis Klaipėdos universitetas (KU) – antras. Vakarų konferencijoje pirmauja Vilniaus universitetas, laimėjęs visus keturis mačus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS