Buvęs LKL komandos treneris: mane atleido dėl vaikėzo, kurio tėvas turi pinigų | kl.lt

BUVĘS LKL KOMANDOS TRENERIS: MANE ATLEIDO DĖL VAIKĖZO, KURIO TĖVAS TURI PINIGŲ

  • 9

Praėjusio sezono pradžioje prie Panevėžio „Lietkabelio“ vairo stojęs Artūras Štalbergas iš savo pareigų buvo atleistas gruodžio mėnesį, tačiau kaip teigia pats latvis, jo atleidimo priežastis nebuvo prastas komandos žaidimas.

Kalbėdamas su Latvijos spauda, Štalbergas tvirtino, jog jo karjera Panevėžyje baigėsi dėl to, jog jis nesuteikė žaidybinio laiko vienam iš klubo valdybos nario sūnui. Nors strategas konkrečių pavardžių neminėjo, akivaizdu, jog Štalbergs omenyje turėjo Luką Aukštikalnį ir vieną iš „Lietkabelio“ valdybos narių, jo tėvą Irmantą.

„Negaliu sakyti nieko blogo apie „Lietkabelį“ ar krepšinį Lietuvoje, tačiau tokia situacija man buvo netikėta. Didžiąją dalį laiko viskas buvo gerai ir komanda demonstravo gerą krepšinį, tačiau su laiku viskas pasikeitė“, – istoriją pradėjo latvis.

„Pasirodo, jog 12-as komandos žaidėjas buvo klubo valdybos nario sūnus. Aš prieš atvykdamas į klubą šio fakto nežinojau.

Po vienerių rungtynių vidurnaktį sulaukiau skambučio, kuomet man buvo pasakyta tiesiai šviesiai: „Arba mano sūnus pradeda žaisti, arba mūsų keliai skiriasi.“ Jis taip pat minėjo, jog investavo per daug pinigų, jog jo sūnus sedėtų ant suolo“, – teigė Štalbergas.

Strategas taip pat teigė, jog su išvykimu jau buvo susitaikęs: „Morališkai tam buvau pasirengęs, tačiau turėjau susitaikyti su tuo, jog esu atleidžiamas dėl kažkokio vaikėzo, kurio tėvas turi pinigų.“

Latvis taip pat įsitikinęs, jog dėl tos pačios priežasties iš komandos pasitraukė ir Kazys Maksvytis, kuriam vadovaujant „Lietkabelis“ iškovojo LKL sidabrą.

„Vieneriose rungtynėse leidome jam žaisti daugiau, tačiau pamatėme, jog negalime rizikuoti. Jis nebuvo katastrofiškai blogas, tačiau jis nedavė reikiamo rezultato“, – apie Aukštikalnio žaidimą atsiliepė Štalbergas.

Galų gale, strategas atskleidė, jog po minėtojo pokalbio įvardintas klubo valdybos narys su juo nebekalbėjo ir nespaudė jam rankos.

„Pralaimėjome Prienų – Birštono „Vytautui“ ir tuomet buvo mesta ilgai laukta korta. Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad atleidimas buvo netikėtas. Žinojau, jog man gresia susitikimas su klubo valdybos nariu ir galimas išvykimas.

Vėliau jam paskambinau ir pasakiau, jog jis man tai turėjo pasakyti nuo pat pradžių. Tokiu atveju būčiau pasikvietęs kitus žaidėjus ir viskas būtų buvę gerai“, – reziumavo Štalbergas.

GALERIJA

  • Buvęs LKL komandos treneris: mane atleido dėl vaikėzo, kurio tėvas turi pinigų
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ALMIK

Komentaruose atsiliepė pavydnikai.kaip jums negėda. !

P

Cia kai Sabonio vaikas kuris sėdėjo ant suolo per visus čempionatus bet turejo būtinai paimt

pastebejimas

Sita "paslaptis" kuria atskleide treneris visada buvo zinoma niekada nebuvo net abejoniu del tevo sugebejimu. I Zalgirio dublerius kiek pamenu irgi buvo prakisinejamas ir i jaunuoliu rinktines....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS