D. Adomaitis: „Neptūnas“ sezoną pradės su turimais aukštaūgiais | kl.lt

D. ADOMAITIS: "NEPTŪNAS" SEZONĄ PRADĖS SU TURIMAIS AUKŠTAŪGIAIS

Prieš dvi savaites pasirengimą naujam sezonui pradėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ į peržiūrą pasikvietė Mindaugą Kačiną, o šiandien, įsitikinus jo galimybėmis, buvo nuspręsta su aukštaūgiu sudaryti dvejų metų kontraktą.

Tokią informaciją tinklalapiui „BasketNews.lt“ atskleidė klaipėdiečių treneris Dainius Adomaitis, kuriam mokslus JAV baigęs krepšininkas paliko puikų įspūdį.

23-ejų metų 201 cm ūgio puolėjas pastaruosius ketverius metus praleido NCAA lygos Pietų Karolinos „Gamecocks“ komandoje.

Kiekvienais metais vis rezultatyviau žaidęs puolėjas paskutiniajame sezone vidutiniškai per 29 minutes pelnydavo po 9,9 taško, atkovodavo po 5,1 kamuolio, atlikdavo po 0,9 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo po 0,5 metimo.

Adomaitis tinklalapiui „BasketNews.lt“ papasakojo, kaip komandai sekasi ruoštis sezonui, įvertino ekipos jaunųjų žaidėjų Kačino ir Mato Juciko darbą bei atskleidė, kad „Neptūnas“ su turimais aukštaūgiais pradės sezoną.

– Pasiruošimo stovyklą pradėjote prieš dvi savaites. Ką per jas pavyko nuveikti? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė Adomaičio.

– Pirmiausia skyrėme labai didelį dėmesį fiziniam pasiruošimui ir žaidėjų testavimui. Manau, tai pavyko kiek įmanoma geriau. Fizinę žaidėjų formą aplyginome, o dabar persikėlėme ir į krepšinio salę bei bandysime įsivesti sistemą, kuria norime žaisti. Laukia kombinuotos treniruotės tiek su kamuoliu, tiek ir treniruoklių salėje. Viskas vyksta pagal planą.

– Jau pradėjote ir kontrolinių rungtynių ciklą, kuomet 98:73 įveikėte „Triobet“. Kaip sekėsi pirmą kartą žaisti su varžovais?

– Buvo sunku surasti varžovą, tačiau kažkokį darbą per treniruotes jau padarėme ir norėjome iškart per rungtynes pasižiūrėti kaip atrodome, užsitvirtinti tą darbą, ištaisyti klaidas ir žygiuoti toliau. Su oponentais dar kartą susitiksime šeštadienį Liepojoje, o tai bus vienintelė mūsų išvyką į užsienį.

Sekėsi gana neblogai, turime privalumą, kad išsaugojome septynis žaidėjus iš praėjusių metų, o prie jų prisijungė keturi naujokai – Larry Drew, Tadas Klimavičius, Mindaugas Kačinas ir Matas Jucikas. Jiems yra sunkiau suprasti ko iš jų norime, bet tam ir skirtos šios rungtynės. Prisiminėme savo taisykles ir viskas neblogai išėjo. Nesusipratimų nemažai, nes turėjome tik tris treniruotes salėje, bet patys to norėjome.

– Kokios dar draugiškos rungtynės yra numatytos?

– Susitiksime su Južno „Chimik“, taip pat priimsime Maskvos srities „Chimki“ komandą. Vėliau dalyvausime turnyre Šiauliuose, kur žais „Šiauliai“, Talino „Kalev/Cramo“ ir vienas Latvijos klubas. O Vlado Garasto turnyru užbaigsime savo pasiruošimą.

– Su komanda sportuoja ir Mindaugas Kačinas, ar ne? Kokį įspūdį palieka šis aukštaūgis?

– Jis sutiko atvažiuoti į peržiūrą ir mus labai nudžiugino. Matosi labai didelis jo noras žaisti komandoje. Kol kas geriname fizinę formą ir manau, kad jis pasirodė tikrai gerai ir trenerius tikrai įtikino. Šiandien turėtų būti pasirašyta su juo sutartis. Mindaugui svarbiausia žaidimo laikas, jis yra klaipėdietis, norisi duoti tą šansą.

– Koks vaidmuo Kačinui yra numatytas?

– Kalbėjome su juo, kad duosime šansą, todėl jis sezoną pradės kaip pagrindinis mūsų sunkusis krašto puolėjas. Mes turime ir universalų Vytautą Šarakauską, ir Klimavičius galės žaisti tiek ketvirtoje, tiek ir penktoje pozicijoje.

– Kokį įspūdį palieka jaunasis Matas Jucikas?

– Jucikas dalyvauja treniruočių procese, aišku jam jaučiasi, kad tai yra kitas žingsnis jo karjeroje. Jis tikrai deda daug pastangų, rodo didelį norą. Kol kas visų galimybės yra panašios, jeigu jis trenerius įtikins, kad gali būti naudingas, kodėl gi ne.

– Ar komanda turės daugiau aukštaūgių?

– Vadovai sakė, kad kol kas turime palaukti, nes klubo pagrindinis tikslas yra vykdyti įsipareigojimus, turime įvertinti savo galimybes. Tikimės, kad biudžetas nesumažės. Greičiausiai, kad pasiruošimas sezonui ir jo startas bus su šiais priekinės linijos žaidėjais. Jeigu matysime, kad mums reikia pasistiprinti, tada žiūrėsime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS