K. Maksvytis: nebuvo kovos ir kruvinų kelių | kl.lt

K. MAKSVYTIS: NEBUVO KOVOS IR KRUVINŲ KELIŲ

  • 0

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmosiose mažojo finalo rungtynėse nesugebėjo mesti iššūkio Panevėžio „Lietkabeliui“, o uostamiesčio komandos strategas Kazys Maksvytis labiausiai buvo nusivylęs dėl savo krepšininkų nusiteikimo.

„Manau, kad apie krepšinį, kalbant iš mūsų komandos pusės, net neverta kalbėti, – po rungtynių teigė Maksvytis. – Buvo du dalykai, kurių reikia norint žaisti krepšinį – motyvacija ir energija. Šiandien to nebuvo.“

„Nebuvo kovos, nebuvo kruvinų kelių, nebuvo galvojimo, o dėl to „Lietkabelis“ pelnytai laimėjo. Tikiuosi, kad pavyks mobilizuoti, motyvuoti ir atsikovoti šitą tašką bei seriją“, – komandos nusiteikimu buvo nusivylęs strategas.

– Toks įspūdis, kad serija su Vilniaus „Lietuvos rytu“ išvargino komandą?

– Gali būti, bet turėjome keturias dienas. Yra diskusija, kas lengviau: laukti ir ruoštis ar geriau žaisti ir būti varžybiniame ritme. Šį kartą pas mus nebuvo energijos. Neaišku dėl ko, ar dėl motyvacijos stokos, ar dėl to, jog išvargome.

– Pirmoje rungtynių pusėje daugumą metimų išmetėte laisvi, bet vis tiek prametėte. Buvo užvaldžiusios emocijos?

– Nebuvau patenkintas, kokius metimus išmetėme. Aišku, buvo ir laisvų metimų, bet pirmoje pusėje gana prastai įžaidinėjome kamuolį, prisitaikėme prie varžovų gynybos. Man sunku šiandien kalbėti apie krepšinį, nes nebuvo tų dalykų, kuriuos minėjau anksčiau.

– Ar gali būti psichologinis rankų nuleidimo momentas po to, kai nepavyko žengti į finalą?

– Nemanau, kad galėtų būti. Pažiūrėjus į kiekvieną mūsų žaidėjų, jie nėra iškovoję tiek titulų, kad būtų neįdomu kautis dėl bronzo medalio. Aišku, sezonas ilgas, varginanti serija prieš tai, bet nemanau, kad tai turėtų būti pasiteisinimas. „Lietkabelio“ žaidėjai dar vyresni ir jie šiandien atrodė šviežesni.

– Šiandien didžiausia staigmena buvo „Lietkabelio“ gynybos sistema?

– Nebuvo staigmena. Staigmena buvo, kaip vėlai prie jos prisitaikėme. Prieš tokią gynybos sistemą seniai žaidėme, bet tai neturėtų būti pasiteisinimas. Profesionalai tokius dalykus turi atpažinti nuo pirmosios atakos

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS