Karaliaus Mindaugo taurės rekordai: kurie iš jų bus pagerinti? | kl.lt

KARALIAUS MINDAUGO TAURĖS REKORDAI: KURIE IŠ JŲ BUS PAGERINTI?

  • 0

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro startas – jau šiandien ir tai yra dar viena galimybė Lietuvoje rungtyniaujantiems krepšininkams įrašyti savo pavardes į istorijos knygas.

Nors SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyras organizuojamas tik trečius metus, įspūdingų rekordų čia netrūksta. Tiesa, jei vieni rekordai bus pasiekiami sunkiau, tai yra tokių, kurie didelių problemų sudaryti neturėtų.

Taškai

Dar 2016 metais tuometis Prienų–Birštono „Vytauto“ aukštaūgis Laimonas Kisielius pelnė 26 taškus ir užfiksavo turnyro rezultatyvumo rekordą. Šis pasiekimas iki šiol nepagerintas.

Po metų į rezultatyvumo rekordą kėsinosi trys žaidėjai, tačiau nė vienam iš jų nepavyko perkopti užbrėžtos L.Kisieliaus linijos.

Praėjusį sezoną Tomas Delininkaitis, vilkėdamas „Vytauto“ marškinėlius, pelnė 25 taškus. Tiek pat surinko ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ veteranas Steponas Babrauskas bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius Drew Gordonas.

Šio sezono rezultatyvumo rekordas „Betsafe–LKL“ čempionate priklauso Artūrui Ausėjui – 32 taškai. Tačiau „Pieno žvaigždžių“ snaiperis dėl kojos traumos ketvirtfinalyje nežais.L. Kisielius SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyre dalyvaus trečius metus ir vilkės trečios komandos marškinėlius: pernai jis atstovavo „Lietuvos rytui“, šiemet – Klaipėdos „Neptūnui“.

Atkovoti kamuoliai

Būtent D. Gordono rekordus ir bus sunkiausia pagerinti šiame turnyre. Pirmaisiais turnyro organizavimo metais Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas sugriebė 11 atšokusių kamuolių, tačiau jo rekordas ilgai nesilaikė.

Jau 2017-aisiais D. Gordonas rungtynėse su Utenos „Juventus“ sugebėjo atkovoti net 15 atšokusių kamuolių. Tiesa, amerikietis vos nebuvo nuverstas jau kitą dieną. Ten į jo rekordą pasikėsino Alytaus „Dzūkijos“ aukštaūgis Julius Kazakauskas, kuris atkovojo 14 kamuolių.

SIL–KARALIAUS MINDAUGO TAURĖS TURNYRO PROGRAMA

Vasario 17 d. (šeštadienis)

Laikas

Įvykis

14:00

Pusfinalis 1 (pertraukoje – „Betsafe–Šokėjų kovų“ 1 pusfinalis ir Beatrich pasirodymas)

16:00

Pusfinalis 2 (pertraukoje – „Betsafe–Šokėjų kovų“ 2 pusfinalis ir Beatrich pasirodymas)

18:30

„Oro karaliaus“ konkursas

Vasario 18 d. (sekmadienis)

11:00

„LKL ateities taurė“: „Žalgiris–2“–„Lietuvos rytas–Perlas“

14:00

Rungtynės dėl 3 vietos (pertraukoje – Monique pasirodymas)

16:15

„Snaiperio“ konkursas

17:30

Finalas (pertraukoje – „Betsafe–Šokėjų kovų“ finalas ir P.Vyšniausko ir V.Grubliausko pasirodymas)

Šio sezono „Betsafe–LKL“ rekordo autorius – iš Lietuvos jau išvykęs Juanas Palaciosas su 15 kamuolių. Po 14 šį sezoną atkovoję buvo Brandonas Daviesas, Martynas Echodas ir Travisas Petersonas.

Rezultatyvūs perdavimai

Tuo metu rezultatyvių perdavimų rekordas taip pat jau gali būti pagerintas šiais metais. 2016-aisiais rekordą užfiksavo Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Martynas Mažeika, atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.

Po metų tą patį rezultatą pakartojo ir „Vytauto“ krepšininkas Paulius Ivanauskas bei D. Gordoną kamuoliais maitinęs Corey Fisheris.

Šiais metais į rezultatyvių perdavimų rekordą gali kėsintis kitas „Lietuvos ryto“ įžaidėjas – Chrisas Krameris. Amerikietis „Betsafe–LKL“ pirmenybėse vidutiniškai renka po 6,4 rezultatyvaus perdavimo ir jau tris kartus šį sezoną buvo perkopęs dviženklę ribą. O prieš „Dzūkiją“ C. Krameris sugebėjo atlikti net 14 rezultatyvių perdavimų.

Naudingumo balai

Dar pirmaisiais SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro metais naudingumo balų rekordą užfiksavo tuometis „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas ir kapitonas Antanas Kavaliauskas. Aukštaūgis sugebėjo surinkti 28 naudingumo balus.

Tiesa, po metų šį rekordą pagerino jau minėtasis S. Babrauskas, kuris rungtynėse su „Vytautu“ surinko 32 naudingumo balus. Tačiau jo rekordas laikėsi tik apie 30 minučių, kadangi „Lietuvos rytas“ su D. Gordonu priešakyje savo rungtynes pradėjo pusvalandžiu vėliau.

25 taškus ir 15 atšokusių kamuolių sugriebęs amerikietis surinko net 42 naudingumo balus ir žvelgiant į šį rekordą kyla daugiausiai abejonių svarstant apie jo pagerinimą.

Geriausias „Betsafe–LKL“ rezultatas šį sezoną priklauso Renaldui Seibučiui – „Neptūno“ gynėjas per vienerias rungtynes buvo surinkęs 38 naudingumo balus.

Jau šiandien prasidės turnyro ketvirtfinaliai – nuo 18 val. per LRT kultūrą bus galima stebėti „Neptūno“–„Dzūkijos“ rungtynes, nuo 20.10 val. – „Lietkabelio“–„Pieno žvaigždžių“ susitikimą. Trečiadienį į kovą stos kitos dvi ketvirtfinalio komandos: „Žalgiris“–„Šiauliai“ (18 val.) ir „Lietuvos rytas“–„Juventus“ (20.10 val.). Visus šiuos susitikimus bus galima stebėti ir LKL.LT svetainėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS