„Kibirkšties“ treneris V. Gecevičius: norime dirbti ir tobulėti | kl.lt

„KIBIRKŠTIES“ TRENERIS V. GECEVIČIUS: NORIME DIRBTI IR TOBULĖTI

Vilniaus „Kibirkšties“ moterų krepšinio komanda sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes ir Druskininkuose dalyvavo Algio Gedmino vardo turnyre.

Per tris dienas vilnietės 58:66 nusileido Minsko „Horizont“ komandai iš Baltarusijos, 60:78 turėjo pripažinti dar vienos baltarusių komandos Minsko „Cmoki“ pranašumą ir 65:58 įveikė Kauno „Aisčių-LMSU“ krepšininkes.

„Tai buvo mūsų pirmas jėgų patikrinimas, naujas treneris, daug naujų žaidėjų, pasikeitusi žaidimo filosofija, tai žaidimo kokybė nebuvo gera, – pasakojo „Kibirkšties“ ekipos treneris Valdas Gecevičius. – Norėjau aikštėje pamatyti visas krepšininkes. Po dviejų pralaimėjimų Baltarusijos komandoms nebuvome patenkinti nei žaidimu, nei rezultatais. Nepavyko išpildyti rungtynių plano. Trūko susikalbėjimo gynyboje, dėl blogų sprendimų nepavykdavo užbaigti atakų. Trečiose rungtynėse jau žaidėme brandesnį krepšinį, išpildėme derinius, komunikavome gynyboje. O šiaip labai džiaugiuosi mūsų komandos stovykla Druskininkuose. Susibūrė labai draugiškas ir darnus kolektyvas, norintis dirbti ir tobulėti“.

„Kibirkšties“ strategas pabrėžė, kad krepšininkėms reikės sugebėti pakeisti išvykusias praėjusio sezono lyderes: Laurą Juškaitę, Shenitą Landry ir Lauritą Jurčiūtę.

„Žaidėjoms reikia įgauti daugiau pasitikėjimo savimi, – sakė V. Gecevičius. – Netekus trijų starto penketo žaidėjų, kitos turi nebijoti imtis iniciatyvos. Mums reikia tobulinti tarpusavio žaidimo ryšius, kalbėjimą gynyboje ir puolime. Svarbiausia, kad yra noras, o meistriškumas ateis su laiku“.

Treneris džiaugėsi ir naujokių įsiliejimu.

„Visomis žaidėjomis, be išimties, esu patenkintas, – tikino V. Gecevičius. –Maloniai mane nustebino jaunosios Justina Miknaitė ir Eglė Zabotkaitė. Komandos senbuvės turi apsiprasti su pagrindinių žaidėjų vaidmeniu. Gabija Meškonytė buvo mūsų viena iš lyderių, ji tapo naudingiausia krepšininke. Komandos naujokė amerikietė Morgan Pullins pranoko mano lūkesčius. Ieva Šimkutė ir Livija Sakevičiūtė irgi gerai įsiliejo į mūsų gretas. Žinoma, mums reikia laiko susižaisti, bet tai normalu, juk sezono pradžia“.

Kitas kontrolines rungtynes „Kibirkšties“ komanda žais rugsėjo 21 ir 23 dienomis, kai susitiks su „Dolphins“ (Švedija) klubu, kurį treniruoja lietuvė Jurgita Kaušaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS