Lietuvos aštuoniolikmetės krepšininkės įveikė suomes | kl.lt

LIETUVOS AŠTUONIOLIKMETĖS KREPŠININKĖS ĮVEIKĖ SUOMES

  • 0

Pergale kontrolinių rungtynių ciklą pradėjo Europos jaunių čempionatui besirengianti Lietuvos aštuoniolikmečių merginų krepšinio rinktinė. Pirmadienį Druskininkuose Ramunės Kumpienės auklėtinės 52:41 (18:9, 10:8, 9:14, 15:10) įveikė Suomijos bendraamžes.

"Tai buvo pirmos kontrolinės rungtynės - prieš tai neturėjome susitikimų, žaidybinių treniruočių. Mūsų užduotis buvo "šlifuoti" derinius, kurių mokėmės Nidoje. Kiek per daug klydome, tačiau tai natūralu. Iš esmės rungtynės buvo labai naudingos. Matome, ką reikia daryti toliau, ir dirbsime ta pasirinkta kryptimi", - sakė Lietuvos jaunių vyr. trenerė Ramūnė Kumpienė.

Šios rungtynės buvo pirmosios po beveik metų pertraukos vienai talentingiausių jaunųjų Lietuvos krepšininkių Daliai Belickaitei. Po kryžminių kelio raiščių traumos atsigavusi vilnietė pradėjo rungtynes starto penkete ir per 21 min. pelnė 4 taškus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo ir perėmė 2 kamuolius.

Susitikime žaidė visos joms registruotos Lietuvos rinktinės krepšininkės. Tačiau tik vienai jų - Agnei Černeckytei - pavyko pelnyti dviženklį taškų skaičių. Ji įmetė 16 taškų.

Lietuvės suklydo 36 kartus, suomės - 29. Tačiau viešnios, prieš tai tiesiog "skandinusios" Lietuvos dvidešimtmečių merginų rinktinę tritaškiais, šįsyk pataikė vos 1 iš 17 tolimų metimų. Savo ruožtu Lietuvos aštuoniolikmetės įmetė 4 iš 11 tritaškių.

Rezultatyviausia Suomijos rinktinėje buvo Nina Augustin, kuri pelnė 10 taškų.

Kitas kontrolines rungtynėse su Suomijos rinktine lietuvės žais antradienį taip pat Druskininkuose.

Po to merginos keliaus į Estiją, kur dalyvaus Baltijos taurės varžybose, ir į Lenkiją, kur sužais porą draugiškų rungtynių su lenkėmis. Prieš išvykdamos į Portugaliją, merginos atsisveikins su Lietuvos aistruoliais Vilniuje dvejomis rungtynėmis su Švedijos rinktine.

Liepos 17-27 dienomis Matozinjuje lietuvės kovą dėl Europos čempionato apdovanojimų pradės B grupėje su Belgijos, Graikijos ir Serbijos aštuoniolikmetėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS