Lietuvos krepšininkės favoritėms parodė charakterį | kl.lt

LIETUVOS KREPŠININKĖS FAVORITĖMS PARODĖ CHARAKTERĮ

"Žinome savo problemas, naujų neatsirado", – po paskutinių kontrolinių rungtynių prieš Europos čempionatą sakė Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) merginų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius.

Neiškėlė baltos vėliavos

Lietuvos krepšininkės Kauno sporto halėje 53:57 pralaimėjo bendraamžėms iš Prancūzijos.

Pernai prancūzės laimėjo šios amžiaus grupės Europos čempionatą, o 2016-aisiais iškovojo bronzos medalius.

Trenerių Tado Stankevičiaus, Roko Kondratavičiaus ir Sandros Čižauskienės auklėtinės pralaimėjo varžovėms iš Prancūzijos kovą dėl kamuolio (42:47), padarė daugiau klaidų (24:16) ir prasčiau mėtė dvitaškius (atitinkamai 13/41 – 31,7 proc. ir 23/55 – 41,8 proc.), tačiau lietuvių baudų metimai buvo tikslesni (15/22 – 68,2 proc. ir 5/14 – 35,7 proc.).

"Rezultatas neigiamas, bet nuoširdžiai sakau, kad džiaugiuosi, nes tikėjomės blogesnio, – sakė vyriausiasis treneris T.Stankevičius. – Mūsų problemos senos, bandome jas išgyvendinti. Nėra lengva, žaidėjos neįpratusios prie tokio žaidimo greičio, tokio spaudimo, agresyvios gynybos. Buvo sunku, bet merginos labai stengėsi."

Lietuvos jaunučių ekipos stratego nuomone, per mačą su favoritėmis prancūzėmis atsiskleidė tvirtas mūsiškių charakteris.

Rezultatas neigiamas, bet nuoširdžiai sakau, kad džiaugiuosi, nes tikėjomės blogesnio.

"Neiškėlėme baltos vėliavos, kai atsilikome 39:50 ir atrodė, kad viskas jau baigta. Komanda nežlugo, susitelkė iš naujo", –  kalbėjo T.Stankevičius.

Rytoj žais su danėmis

Lietuvėms tai buvo tik antra nesėkmė per kontrolinių varžybų ciklą.

Anksčiau mūsų šalies jaunosios krepšininkės Kaune 68:62 ir 55:50 nugalėjo suomes, vėliau Baltijos taurės turnyre Taline 57:64 pralaimėjo latvėms ir 64:61 įveikė Estijos ekipą bei 66:54 antrąją šios šalies jaunių (iki 18 metų) komandą.

Galiausiai vėlgi Kaune lietuvės 79:51 sutriuškino baltaruses ir 69:65 atsirevanšavo latvėms.

Europos čempionatas vyks rugpjūčio 17–25 d., merginos rungtyniaus legendinėje Sporto halėje ir krepšinio mokyklos "Žalgiris" salėje (Naglio g. 4a).

Lietuvos rinktinė D grupėje varžysis su Danijos (17 d.), Rusijos (18 d.) ir Vokietijos (19 d.) atstovėmis. Mūsiškės visas grupės rungtynes ir aštuntfinalio mačą (21 d.) žais Sporto halėje, dvikovas bus galima stebėti nemokamai.

A grupėje rungtyniaus Prancūzijos, Turkijos, Belgijos ir Čekijos rinktinės, B – Ispanijos, Serbijos, Nyderlandų ir Latvijos, C – Italijos, Kroatijos, Lenkijos ir Vengrijos.

FIBA dėmesys – kaunietei

Tarp dešimties žaidėjų, į kurias per Europos čempionatą Kaune siūlo atkreipti ypatingą dėmesį Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) ekspertai, yra ir viena Lietuvos rinktinės lyderių Simona Visockaitė.

Buvusio Kauno "Žalgirio" krepšininko, 1986-ųjų Williamo Joneso tarpkontinentinės taurės turnyro ir Barselonos olimpiados bronzos medalio laimėtojo, 1995-ųjų Europos vicečempiono Arūno Visocko dukra – Kauno krepšinio mokyklos "Aisčiai" auklėtinė.

"Mano pirmieji žingsniai krepšinyje buvo nelengvi. Būdavo, kai tiesiog nebegalėdavau sportuoti, tačiau vis tiek jau kitą dieną eidavau į sporto salę ir dirbdavau, o minčių, kad nebenoriu ar nebegaliu, vis mažėjo ir galiausiai jų nebeliko. Tėtis man visada sakydavo, kad galiu pasiekti užsibrėžtus tikslus. Jis visada mane palaikė, ir už tai, ką esu pasiekusi, esu dėkinga jam", – teigė S.Visockaitė.

Simona – pažangi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) gimnazijos moksleivė.

"Spėju ir gerai mokytis, ir žaisti krepšinį. Mano tėčiui mokslai irgi sekėsi gerai, manau, kad iš jo paveldėjau ambicingą norą būti pirma visose srityse", – sakė krepšininkė.

Iš kylančių Europos krepšinio žvaigždučių, anot FIBA specialistų, Kaune taip pat rungtyniaus italės Giulia Natali ir Caterina Gilli, prancūzė Serena Kessler, vengrė Reka Dombai, ispanė Marta Garcia, lenkė Magdalena Szymkiewicz, čekė Simona Fiserova, vokietė Sarah Polleros, kroatė Marta Ostojič.

Statistika

Lietuva (U16)–Prancūzija (U16) 53:57 (11:14, 15:15, 11:11, 16:17). S.Visockaitė 15 taškų (13 atkovotų kamuolių), U.Čižauskaitė (8 atkovoti kamuoliai) ir A.Zdanevičiūtė (4 atkovoti ir 4 perimti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai) po 10 / S.Kessler 14 taškų (5 atkovoti kamuoliai), B.Moctar 12 (11 atkovotų kamuolių).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS