LKL atkrintamųjų startas: ar pirmieji mačai pateiks staigmenų? | kl.lt

LKL ATKRINTAMŲJŲ STARTAS: AR PIRMIEJI MAČAI PATEIKS STAIGMENŲ?

Trečiadienį finišavus „Betsafe-LKL“ reguliariajam sezonui, jau šiandien keturios komandos pradės žygį atkrintamosiose varžybose.

Antroje vietoje finišą pasiekęs Viliaus „Lietuvos rytas“ stengsis palaužti septintos reguliariojo sezono komandos Utenos „Juventus“ pasipriešinimą, o kitoje poroje treti likę Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai namie seriją pradės su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, kurios reguliariajame sezone užėmė šeštąją vietą.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ prieš atkrintamųjų startą supažindins skaitytojus su abiem poromis.

„Lietuvos rytas“ (2) – „Juventus“ (7)

Utenos klubas „Lietuvos rytui“ jau ne vienerius metus buvo viena neparankiausių čempionato komandų iš viduriniosios grandies ekipų, o tokiais uteniškiai išliko iki šiol, nepaisant visų juos kamuojančių problemų.

Šį sezoną šios komandos „Betsafe-LKL“ pirmenybėse kovėsi keturis kartus, kartą susitiko ir SIL–Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje. Visus juos Rimo Kurtinaičio auklėtiniai laimėjo, tačiau dviženkliais skirtumais baigėsi tik du mačai – susitikimas lapkritį (83:70) ir kovą (104:92).

KMT „Juventus“ klubas apskritai buvo arti to, kad vilniečius iš turnyro išspirtų antrus metus iš eilės – nusileista tik atkaklioje kovoje su pratęsimu (88:91).

Vis dėlto lieka neaišku, ar tokį patį pasipriešinimą „Juvė“ gali surengti dabartinėje savo situacijoje. 

Jau kurį laiką Žydrūno Urbono treniruojamas klubas yra gerokai apkramtytas traumų ir kitų problemų – žaisti vis dar negali Anthony Irelandas, pilnavertiškai nerungtyniauja ir Laurynas Samėnas, o dėl drausmės pažeidimų komandą paliko amerikietis Laronas Dendy.

Neįkvepiančiai „Juventus“ suolelis atrodė ir paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse su „Žalgiriu“, kai didžiąją susitikimo dalį rungtyniavo septyni žaidėjai, plius po traumos dar tik atsigaunantis Laurynas Samėnas ir labiau epizodiškai komandoje žaidžiantis Jonas Zakas.

Reguliariojo sezono pabaigoje uteniškiai turėjo sąlyginai palankų tvarkaraštį ir didelius šansus prisiartinti prie pirmojo penketuko. Visgi stipriai apdaužyta komanda atkrintamąsias pasitiko vangiai ir per septynerias rungtynes laimėjo tik dukart.

Atkaklus „Juventus“ pasipriešinimas „Lietuvos rytui“ reguliariojo sezono metu palieka laisvės fantazijai, kad ši serija nesibaigs triuškinančiai, tačiau ar tai virs realybe?

Tuo metu vilniečių stovykla atrodo gerokai ramiau. Po to balandžio 13-osios pralaimėjimo „Žalgiriui“ (66:77), ko gero mažai kas tikėjosi, kad vilniečiai reguliariajame sezone dar gali finišuoti pirmi. Visgi sostinės klubas iš savo pusės padarė viską, kad pasirodymas šiame sezono etape baigtųsi maksimaliai sėkmingai – laimėti penki mačai, iš kurių solidžios pergalės Klaipėdoje (90:72), Panevėžyje (104:83) ir namuose rungtyniaujant su „Pieno žvaigždėmis“ (110:68).

Treneris Ž. Urbonas savo treniruojamus uteniškius šį sezoną dažnai sustato gintis zonine gynyba, o „Lietuvos rytas“ į šią pelkę šį sezoną klimpo jau ne kartą.

„Nepataikysi, turėsi problemų“, – prieš dvikovą sakė R. Kurtinaitis.

Dabartinių aplinkybių kontekste šioje serijoje sunku tikėtis atkaklių įvykių, tačiau įpūsti intrigos „Juventus“ klubas visuomet yra pajėgus.

„BasketNews.lt“ prognozė: „Lietuvos rytas“ 3 – 0 „Juventus“

„Neptūnas“ (3) – „Pieno žvaigždės“ (6)

Šioje poroje susikaus dvi komandos, kurios reguliariojo sezono finiše turėjo užtektinai problemų. 

„Nemeluosiu, kad į atkrintamąsias einu visiškai ramus“, – po vienų iš paskutinių rungtynių prieš kitą etapą kalbėjo uostamiesčio ekipos treneris Kazys Maksvytis.

„Neptūno“ laivas šį sezoną buvo blaškomas bene labiausiai iš visų šalies pirmenybių komandų. Prarasti trys gyvybiškai svarbūs žaidėjai, finansinės problemos ir pasipylę pralaimėjimai – uostamiesčio ekipa antroje sezono dalyje gyveno iš to, kas buvo sukurta.

Jei per pirmuosius 18 sezono mačų K. Maksvyčio klubas suklupo triskart, tai vėliau „Neptūnas“ pradėjo buksuoti. Ne itin sėkminga buvo ir reguliariojo sezono pabaiga, kuomet per paskutines septynerias rungtynes „Neptūnas“ iškovojo viso labo tris pergales, nusileidžiant tokiems varžovams kaip Kėdainių „Nevėžiui (67:74) ar „Šiauliams“ (76:77), o Kaune patirtas pažeminimas pats kalba už save (47:94).

Tiesa, klaipėdiečiai jau kurį laiką buvo užsitikrinę trečiąją vietą, taip pat ir be šanso pakilti aukščiau, todėl paskutinėse rungtynėse žaidimo laiką lyderiams galėjo paskirstyti tolygiai.

Visgi panašu, kad šiuo metu daugiau problemų turi „Pieno žvaigždės“. Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ nežaidė traumas besigydantys Nikita Balašovas, Lisas Shoshi ir Tomas Lekūnas, taip pat kęsdamas kojos skausmus rungtyniauja ir Viačeslavas Bobrovas.

Komandos strategas Petrauskas pozityvių vėjų viešais pareiškimais taip pat neskuba pūsti, mat specialistas dar praėjusią savaitę sakė nežinantis, ar bent kažkuris iš minėtų trijų traumuotų žaidėjų ketvirtfinalio serijos starte galės padėti komandai.

Bene daugiausiai problemų turi Kosovo rinktinės aukštaūgis Shoshi. Gana sėkmingai į komandą sezono viduryje įsiliejęs centras pirmenybėse renka po 9,1 taško ir 9,3 naudingumo balo, tačiau jį nugaros skausmai su pertraukomis kausto jau du mėnesius.

Tokia nesėkmių apkarpyta sudėtis „Pieno žvaigždėms“ reguliariojo sezono finiše atsiliepė kaunantis dėl penktosios vietos. Per paskutines penkerias rungtynes „Pieno žvaigždės“ laimėjo viso labo kartą (79:73 nugalėtas Prienų–Birštono „Vytautas“).

Patirti pralaimėjimai pasvaliečius taip pat turėtų versti susimąstyti – 85:102 nusileista į atkrintamąsias net nepatekusiai Alytaus „Dzūkijai“, o Vilniuje 68:110 neturėta vilčių kovoje su „Lietuvos rytu“.

„Nuotaikos dviprasmiškos, – bendraudamas su tinklalapiu „bcpienozvaigzdes.lt“ samprotavo Steponas Babrauskas. – Norime išsigydyti traumas, kad būtume pilnos sudėties. Kaip buvo paskutinėse rungtynėse, žaidėme „va bank“, žaidėme su tuo, ką turėjome. Turime laiko pasirengti, bandysime kovoti.“

Iš keturių šių komandų sezono akistatų tik viena baigėsi dviženkliu skirtumu („Neptūnas“ balandžio pradžioje pasvaliečius nukovė 90:71). Galbūt „Pieno žvaigždės“ intrigos įpūs ir šįkart?

„BasketNews.lt“ prognozė: „Neptūnas“ 3 – 1 „Pieno žvaigždės“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Debilas

Kada Lietuvos rytas pakeis užvadinimą.Siūlau Žespolita.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS