M. Arlauskas: pamatėme pernykštį E. Ulanovą | kl.lt

M. ARLAUSKAS: PAMATĖME PERNYKŠTĮ E. ULANOVĄ

"Jei yra galimybė pasižiūrėti kurio nors rungtynių epizodo įrašą, kodėl tuo nepasinaudojus dažniau?" – retoriškai klausė Mindaugas Arlauskas. Po pastarojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybių turo, kuriame teisėjams priekaištų turėjo ir mūšio Kaune dalyviai, buvęs žalgirietis užsiminė apie neišnaudojamas galimybes.

Teisėjai nėra svarbiausia krepšinio dalis, tačiau jų veiksmai sulaukia vis daugiau dėmesio.

Per "Žalgirio" ir Vilniaus "Ryto" mačą arbitrams teko pasidarbuoti iš peties. Po trečią kėlinį kilusios sumaišties jie iš pradžių netgi ketino nubausti konflikto vengusį žalgirietį Brandoną Daviesą ir tik po diskusijų pakeitė nuomonę.

"Vis dėlto rungtynių baigtį nulėmė ne teisėjai. Tiesiog Eurolygos komanda įrodė savo pranašumą prieš Europos taurės dalyvį", – nukirto M.Arlauskas.

– Ar galutinis mačo rezultatas 95:86 atspindi tikrąjį jėgų santykį? – paklausėme buvusio "Žalgirio" kapitono.

– Pagal tai, ką matėme aikštėje, rezultatas turėjo būti dviženklis – apie 20 taškų. Kai žalgiriečiai kiek atsipalaidavo, o vilniečiai pataikė tritaškius, liko tik 9 taškai.

– Principinę akistatą kauniečiai pasitiko be trijų aukštaūgių, o gynėjas Nate'as Woltersas susižeidė per mačą. Kodėl net tokie nuostoliai nesutrukdė "Žalgiriui"?

– Tai tik įrodo, kad Kauno komandoje – ne vienas lygiavertis žaidėjas, o "Rytas" akivaizdžiai susiduria su komplektacijos problemomis. Bet tai jų reikalai. Kauniečiai turėtų rūpintis savo žaidėjų greitesniu sugrįžimu į kovinę rikiuotę, nes jų pagalbos labai reikės intensyviai vykstančiame Eurolygos turnyre.

– Susižeidusius kolegas puikiai pakeitė Edgaras Ulanovas. Gal šį puolėją paveikė Šarūno Jasikevičiaus pastabos?

– Malonu, kad vėl pamatėme praeito sezono Edgarą. Jis šiemet startavo lėtokai, todėl visi laukė, kol įgis sau įprastą sportinę formą. Su "Rytu" jis buvo tikras "Žalgirio" lyderis, kovingumo pavyzdys. Vėlgi: Edgaro indėlis bus labai svarbus Eurolygoje.

– E.Ulanovas tapo ir pagrindiniu susistumdymo su "Ryto" žaidėjais dalyviu, tačiau arbitrai iš pradžių ketino nubausti niekuo dėtą B.Daviesą. Kokių minčių jums sukėlė šis epizodas?

– Kažko labai rimto aikštėje nebuvo. Žaidėjai apsistumdė, ir tiek. Bet žinant, kad teisėjų darbu savaitgalį skundėsi ir Prienų klubas, arbitrams reiktų nevengti dažniau naudotis galimybe peržiūrėti vaizdo įrašus. Juk yra visa reikiama aparatūra, vaizdo kameros. Tikrai nemanau, kad jie klysta tyčia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ambicijos. Sigito L. nuomonė.

Bet kai kurie teisėjai ambicingi. Kaip nutarė - nenusileis, nors jaučia, kad paskubėjo. O juk tikrai yra galima ramiai peržiūrėti vaizdo įrašus. Ypač toks ambicingas teisėjas buvo Prienuose. Reikėtų turėti kiek kantrybės, nes rungtynėse yra įtampa, ir jei neperžengiama riba, nereikėtu kas keliasdešimt sekundžių skirti technines.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS