Neįtikėtinas rekordas: VDU nemetė nė vieno dvitaškio, bet pataikė 53 tritaškius | kl.lt

NEĮTIKĖTINAS REKORDAS: VDU NEMETĖ NĖ VIENO DVITAŠKIO, BET PATAIKĖ 53 TRITAŠKIUS

  • 0

Užtikrintai į LSKL pusfinalį prasibrovė daugkartiniai LSKL čempionai VDU krepšininkai.

Arūno Juknevičiaus auklėtiniai atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse namuose prieš VDU-Žemės ūkio akademijos (VDU-ŽŪA) ekipą šventė pergalę net 164:122 (43:31, 33:36, 48:25, 40:30). Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės taip pat baigėsi užtikrinta VDU pergale – 125:93 (23:24, 30:24, 30:23, 42:22).

Tačiau pirmosios rungtynės taip neįsirėžė į krepšinio sirgalių atmintį. Antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse krepšinio sirgaliai išvydo tai, ko nėra regėję. Niekas neabejojo, kad pagrindinė VDU ekipa nugalės, tačiau tai, kad ši ekipa per 40 žaidimo minučių nemes nė vieno dvitaškio iš žaidimo – niekas nebūtų nė pagalvojęs.

Neįtikėtina: VDU žaidėjai metė net 122 tritaškius, iš jų net 53 pasiekė tikslą (43 proc. taiklumas). Vien tritaškių metimais VDU pelnė net 159 taškus, o likę 5 taškai buvo surinkti baudų metimais.

„Jau mačiau, kad internete pasipylė komentarai, kad buvo specialiai pasityčiota iš VDU-Žemės ūkio akademijos komandos. Nieko panašaus. Tiesiog šįkart, kaip tyčia, susirinko mūsų pati stipriausia komanda, o VDU-ŽŪA žaidė be kelių svarbių žaidėjų. Pasityčioti ar pažeminti specialiai tikrai nieko neplanavome. Gavosi kaip tam tikras šou – tarsi žvaigždžių dienos rungtynės“, – LSKL.lt sakė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Pasiteiravus, kodėl nebuvo mesta nė vieno dvitaškio iš žaidimo, VDU treneris atsakė: „Žaidėjai taip nusprendė, o aš nieko jiems nenurodinėjau, nesikišau į jų žaidimą. Matėme, kad esame stipresni ir bet kokiu atveju laimėsime, juolab, kad ir pirmose ketvirtfinalio rungtynėse susikrovėme solidų pranašumą.“

VDU-ŽŪA ekipa, kaip ir pirmose ketvirtfinalio rungtynėse, kovojo be savo trenerio Roberto Ragausko. Pastarasis po sunkios kojos operacijos atlieka reabilitaciją Birštone.

Jei matai, kad esi visa galva pajėgesnis, kam reikia tyčiotis?

Susisiekus su R. Ragausku, šis teigė jau matęs rezultatą ir telefonu apie tai jau spėjo išgirsi daug įvairių nuomonių.

„Argi tai normalu? Man asmeniškai tai yra nesuprantami dalykai. Kam taip elgtis? Aš per 30 metų trenerio darbą nieko panašaus nesu regėjęs. Tai kažkoks absurdas. Jei matai, kad esi visa galva pajėgesnis, kam reikia tyčiotis?“, – savo nuomonę išsakė R. Ragauskas. – Gal specialiai už kažką yra kerštaujama?“, – retoriškai klausė R. Ragauskas.

Rezultatyviausiai VDU gretose žaidė Rokas Stankevičius, pelnęs 33 taškus (11/15 trit., 40 naud. balų), Regimantas Miniotas pridėjo 24 taškus (7/11 trit., 3/3 baudos, 36 naud. balai), Ignas Labutis pelnė 21 tašką (7/14 trit.), Marijus Užupis – 20 taškų (6/15 trit., 2/2 baudos).

Iš VDU-ŽŪA komandos Lukas Žukauskas surinko 32 taškus (12 atk. kam.), Aldas Gedeika – 22, Mindaugas Čibiras – 20, Domantas Burneika – 19 tšk.

VDU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 65:55.

VDU ekipa LSKL pusfinalyje susitiks KTU ekipa.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS