„Neptūną“ papildė NBA žaidęs universalus puolėjas | kl.lt

„NEPTŪNĄ“ PAPILDĖ NBA ŽAIDĘS UNIVERSALUS PUOLĖJAS

  • 0

Komplektacijos darbus artėjančiam sezonui tęsiantis Klaipėdos „Neptūnas“ sudarė sutartį su universaliu puolėju. Uostamiesčio ekipa sukirto rankomis dėl vienerių metų kontrakto su NBA patirties turinčiu 32-ejų metų amerikiečiu Kyle‘u Weaveriu.

„Tai patyręs ir universalus žaidėjas, galintis žaisti per kelias pozicijas, – apie „Neptūno“ naujoką kalbėjo strategas Kazys Maksvytis. – K. Weaveris gali žaisti ir su kamuoliu, gali rungtyniauti tiek lengvojo krašto puolėjo, tiek ir atakuojančio gynėjo pozicijose.

Tikimės, kad jis sustiprins mūsų komandą. Pernai žaidė su buvusiu neptūniečiu Martynu Mažeika, tad ir iš jo gavome gerų atsiliepimų ir nusprendėme pasikviesti pas save.“

Klaipėdos ekipos naujokas praėjusį sezoną žaidė Jenos „Science City“ klube. Vokietijos pirmenybėse K. Weaveris rungtyniavo po 28 minutes, pelnydavo po  12 taškų, atkovodavo po 4,2 bei perimdavo po 1,6 kamuolio, atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 14,4 naudingumo balo.

Amerikiečio atstovaujama „Science City“ Vokietijos čempionate užėmė 12-ąją vietą bei liko už atkrintamųjų varžybų.

K. Weaveris 2008-ųjų NBA naujokų biržoje išgirdo savo pavardę, kuomet 38-uoju šaukimu jį pasirinko Šarlotės „Bobcats“, tačiau buvo išmainytas į Oklahomos „Thunder“.

Debiutiniame sezone stipriausioje planetos lygoje universalus krepšininkas sužaidė 59 mačus, iš kurių 19 – starto penkete.

Pirmajame sezone NBA lygoje K. Weaveris praleisdavo po 21 minutę, rinkdavo po 5,3 taško, atkovodavo 2,4 bei atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Po dar dvejų metų praleistų NBA lygoje atletas rungtyniavo Belgijos, Vokietijos, Italijos, Izraelio, Puerto Riko, Lenkijos bei Graikijos lygose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS