R. Šimašius sveikino Eurolygos čempionais tapusį „Lietuvos ryto“ jaunimą | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS SVEIKINO EUROLYGOS ČEMPIONAIS TAPUSĮ „LIETUVOS RYTO“ JAUNIMĄ

  • 0

Trečiadienį Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimo komanda sulaukė ypatingo įvertinimo – visi titulą Belgrade iškovojusios ekipos nariai buvo pagerbti miesto savivaldybėje, o vėliau buvo pakviesti šventinių pietų.

„Lietuvos ryto“ jaunimo komanda sekmadienį Belgrade iškovojo antrąjį klubo istorijoje Eurolygos jaunimo turnyro titulą. Jaunieji sostinės žaidėjai finale 76:71 įveikė Romos „Stellazzurra“, o lemiamu tapo įspūdingas Deivido Sirvydžio tolimas metimas.

Vilniaus miesto savivaldybėje krepšininkams rankas paspaudė, padėkas įteikė bei šviesios ateities palinkėjo sostinės meras Remigijus Šimašius, kuriam vyriausiasis treneris Arvydas Gronskis padovanojo vardinius marškinėlius.

Ne vieną svarbų metimą Serbijoje pataikęs įžaidėjas Domantas Vilys atskleidė, kad sostinės savivaldybėje dar niekuomet nebuvo apsilankęs, o toks dėmesys sukelia tik geras emocijas.

„Pirmą kartą esu Vilniaus savivaldybėje ir labai malonu, kai miesto vadovai mums atsistojo ir paplojo. Nuotaikos yra pačios geriausios, – džiaugėsi D.Vilys. – R.Šimašius mums palinkėjo, jog ši pergalė patiestų pamatus į sėkmingas karjeras.“

„Džiaugiamės, kad miestas mumis didžiuojasi. Tikrai geras jausmas, – su šypsena teigė legendinio Lietuvos rinktinės bei „Statybos“ krepšininko sūnus Augustas Marčiulionis. – Vis dar gyvename pergalės nuotaikomis, tačiau jau daugelis galvojame apie vasarą laukiantį sunkų darbą.

R.Šimašius mums palinkėjo, jog ši pergalė patiestų pamatus į sėkmingas karjeras

Labai džiaugiuosi, kad galėjau rungtyniauti tokio aukšto lygio turnyre su dviem metais vyresniais žaidėjais. Belgrade bandžiau žaisti drąsiai bei nepasimesti ir manau, kad visai neblogai pavyko.“

„Aš asmeniškai dar esu ateities krepšininkas. Ruošiuosi, stiprėju ir pasieksiu gerokai daugiau“, – savo pasirodymą įvertino 219 centimetrų vidurio puolėjas Jonas Paukštė.

Pasimėgavę plojimais bei dėmesiu jaunieji Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjai patraukė į sostinės centre esantį japonų virtuvės restoraną „Kamikadzė“, kuris yra pagrindinis jaunimo komandos rėmėjas. Čia sostinės žaidėjai ragavo tradicinio rameno, kurį Japonijoje sportininkai visuomet valgo po sunkių treniruočių.

Restorano bendrasavininkė Jurgita atskleidė, kad po finalinės auksinio mačo sirenos sunkiai laikė ašaras: „Visos rungtynės buvo labai įtemptos, o vaikinai tikrai yra šaunuoliai, nes labai stengėsi, kovojo ir dėl to tapo čempionais. Šie vaikinai yra klubo, kurį mylime ateitis.“

Jaunųjų Europos čempionų laukia ir pagerbimas „Siemens“ arenoje. Jis įvyks jau šį pirmadienį „Betsafe-LKL“ pusfinalio rungtynių metu tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ bei „Neptūno“ komandos. Kviečiame atvykti ir išreikšti padėką stipriausiems Europos aštuoniolikmečiams.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ aistruoliai susipažinti su Eurolygos jaunimo pirmenybių trofėjumi galės kitą savaitę Vilniaus miesto savivaldybėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS