Š. Jasikevičius: gynyba buvo raktas į pergalę | kl.lt

Š. JASIKEVIČIUS: GYNYBA BUVO RAKTAS Į PERGALĘ

  • 5

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos treneris Šarūnas Jasikevičius po pergalės prieš Maskvos CSKA (Rusija) ekipa teigė, kad laimėjimo priežastys - gera gynyba ir žaidybinio plano laikymasis.

„Žalgirio“ krepšininkai penktadienį namuose 85:73 nugalėjo Eurolygos lyderę CSKA komandą.

„Tai tikrai yra fanų pergalė. Neapsakomas jausmas, kai prieš mėnesį jau buvo išpirkti bilietai. Tai žaidėjams suteikia papildomos motyvacijos, nors su žaidžiant su CSKA ir taip jos visada užtenka. Daug ką išpildėme tai, ko norėjome, padarėme mažiau klaidų. Tai buvo toks „Žalgiris“, kokį norime pamatyti. Toks, kuris žaidžia nuo gynybos. Gera gynyba užveda areną ir žadėjus. Gynyba buvo pagrindinis raktas į pergalę. Taip pat džiaugiuosi aukštaūgių Brandono Davieso ir Antano Kavaliausko agresija bei puikiu jų žaidimu“, - spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius taip pat džiaugėsi vis gerėjančiu Beno Udriho žaidimu ir kitų įžaidėjų pasirodymu. Taip pat pasiteisino aukštaūgių B. Davieso ir A. Kavaliausko žaidimas kartu. Tai iš dalies lėmė Aarono White'o trauma.

Treneris taip pat sutiko, kad „Žalgirio“ fanus visada užveda A. White'o dėjimai, ypač atliekami ketvirtajame kėlinyje. „Žinau, kad sirgalius ypač užveda dėjimai, ypač ketvirtajame kėlinyje. Nes juk iki ketvirtojo kėlinio sirgaliai jau kiek alaus būna išgėrę. Viskas logiška“, - šypsojosi Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ strategas išreiškė viltį, kad ši daug džiaugsmo visam miestui sukėlusi pergalė padės žalgiriečiams su tinkama energija startuoti atkrintamosiose varžybose.

„Daugiau mažiau žinome, kad galime žaisti su visais. Klausimas yra, kiek mes laikysimės savo plano. Nepatyrimas mums kartais baudžia. Šiandien viskas bus labai gerai. Galėjau mėgautis komandos vaizdu aikštėje. Vidinis pasitenkinimas buvo didžiulis“, - kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ buvo geresnė komanda. Motyvacija sporte yra magiškas dalykas ir šiandien mes jos pakankamai nesuradome. Po didžiosios pertraukos bandėme kovoti, bet tas grįžimas į rungtynes buvo tik iliuzija“, - teigė CSKA treneris Dimitrios Itoudis.

„Žalgiris“ (17 pergalių/12 pralaimėjimų) Eurolygoje užima šeštąją vietą, o paskutines reguliariojo sezono rungtynes žais balandžio 6 dieną svečiuose su Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija).

GALERIJA

  •  Š. Jasikevičius: gynyba buvo raktas į pergalę
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

visada

laimi tas,kas sumeto tritaskiu ,deje ju Zalgiris nemeto,ko pasakoje visada pralaimi ,kai ju neimeta,tokia statistika tritaskiu.

Juozas

Apgavo vargsus. Isitikinsit per sekancias rungtynes

tas

Viena didziausiu Zalgirio pergaliu ne tik Eurolygoje, bet ir per visa Zalgirio gyvavimo istorija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS