Š. Jasikevičius į NBA dar nesikels: „Raptors“ išsirinko kitą trenerį | kl.lt

Š. JASIKEVIČIUS Į NBA DAR NESIKELS: „RAPTORS“ IŠSIRINKO KITĄ TRENERĮ

  • 0

Toronto „Raptors“ vyriausiojo trenerio postą nusprendė suteikti Nickui Nurse’ui, skelbia ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski. Rašoma, kad šiuo metu abi pusės derasi dėl paskutinių sutarties sąlygų.

Nurse'as „Raptors“ komandoje nuo 2013 metų užėmė vyriausiojo trenerio Dwane'o Casey asistento pareigas ir buvo atsakingas už puolimą. Po sezono „Raptors“ nusprendė su Casey atsisveikinti.

Tarp kandidatų treniruoti „Raptors“ buvo ir Kauno „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius, kuris Lietuvoje susitiko su Kanados klubo direktoriumi Masai Ujiri.

Lietuvis buvo įvardijamas tarp 4 kandidatų tapti Toronto klubo vyriausiuoju treneriu.

Šaras konkuravo su Greggo Popovichiaus asistentais iš San Antonijaus „Spurs“ Ettore Messina ir Ime’u Udoka bei ilgą laiką „Raptors“ trenerio asistento pareigas užėmusiu Nurse’u, kuris ir buvo paskirtas treneriu.

 

Nurse'as jau prieš kelias dienas buvo laikomas favoritu perimti „Raptors“ vairą. Galiausiai „Raptors“ rinkosi tarp jo ir Messinos kandidatūrų.

Prieš karjeros etapą Toronte 50-ies metų Nurse'as daugiau nei dešimtmetį dirbo Europoje, o didžiąją dalį laiko praleido Didžiojoje Britanijoje, kur iškovojo 2 čempionų titulus bei kartą buvo pripažintas geriausiu metų strategu.

Prieš atvykstant į NBA, Nurse‘as dirbo dukterinėje lygoje, kur su dvejomis skirtingomis komandomis tapo čempionu ir, kaip Didžiojoje Britanijoje, kartą buvo pripažintas geriausiu vyriausiuoju treneriu.

Jasikevičius sezono metu ne kartą buvo klaustas apie savo ateities planus ne tik Eurolygos, bet ir NBA kontekste, tačiau prioritetą artimiausioje ateityje jis tikino planuojantis teikti elitinei Senojo žemyno lygai.

Šaras susipažinti su treniravimo darbu NBA šansą turėjo dar prieš metus, kuomet pasistažuoti vasarą jį kvietė San Antonijaus „Spurs“ vairininkas Greggas Popovichius, siūlęs padirbėti NBA vasaros lygoje. Visgi tuomet kaunietis pasiūlymo atsisakė dėl suplanuoto laiko savo vestuvėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS