Studentai pažėrė tritaškių lietų | kl.lt

STUDENTAI PAŽĖRĖ TRITAŠKIŲ LIETŲ

Pernai sezono pradžioje buksavusi, bet vėliau įsibėgėjusi Kauno Technologijos universiteto (KTU) komanda šį sezoną iškart griebė jautį už ragų. Kauniečiai penktadienį įsirašė jau trečiąją pergalę

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate iš penkių galimų.

Trenerio Vytauto Pliaugos, vieno lyderių Karolio Kokoškos, perėjusio į Šakių „Vytį“, bei keleto kitų svarbių žaidėjų netekusi KTU komanda savo aikštėje 99:95 išplėšė pergalę prieš ambicingą Jonavos ekipą.

Artūro Sukovo treniruojami studentai savo treniruočių salėje kasdien atlieka šimtus metimų, tad per rungtynes nesibodi atakuoti iš toli. Būtent tolimi šūviai šeimininkams jau mačo pradžioje padėjo atitrūkti 28:19, o netrukus perkopė ir dviženklio pranašumo ribą 43:30. Specialisto iš Turkijos Murato Didino treniruojami svečiai nesutriko. Legionierius Davaunta Thomasas nevengė imtis įniciatyvos, savo indėlį įnešė prieš keletą metų Vilniaus „Ryto“ klubui priklausęs aukštaūgis Augustinas Jankaitis bei Ernestas Serkevičius ir trečiajame kėlinyje rezultatas tapo lygus 72:72, o netrukus jau priekyje buvo jonaviečiai 78:77. Vis dėlto šeimininkai nesutiko pasiduoti. Jų atakų lyderis Matas Ragauskas pataikė tritaškį ir dvitaškį, padėdamas saviškiams atitrūkti 94:89. D.Thomasas, iš viso pelnęs 30 taškų, vėl tarė savo žodį - likus žaisti 43 sek. jonaviečiai priartėjo iki 93:94. Ekipos apsikeitė taškais, o Jonavos komanda paskutine galimybe nepasinaudojo.

Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė: Matas Ragauskas 32 taškai (6 iš 15 tritaškių, 3 iš 4 dvitaškių, 8 iš 9 baudos metimų). Justas Stakėnas pridūrė 18 taškų, Gytis Asačiovas ir Adomas Sideravičius po 9. Jonavos „Sintek-Jonava“ ekipoje labiausiai pasižymėjo Davaunta Thomasas 30 taškų, Augustinas Jankaitis ir Ernestas Serkevičius po 14, Troy Franklinas 12.

Šeštadienį KTU krepšininkų laukia išvyka į Tauragę, kurios klubas kol kas pasiekė tik 1 pergalę iš penkių galimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS