„Žalgirio“ strategas auklėtiniams duos daugiau laiko | kl.lt

„ŽALGIRIO“ STRATEGAS AUKLĖTINIAMS DUOS DAUGIAU LAIKO

Po pirmosios pergalės LKL sezone Šarūnas Jasikevičius nepuolė nei peikti, nei girti savo auklėtinių. Kauno „Žalgirio“ ekipos vairininkas neabejoja, kad laikui bėgant žalgiriečiai pademonstruos tikrąjį savo lygį.

„B.Daviesas visada pasižymėjo begaline energija. Jis yra iš tų žaidėjų, kuriuos turi stabdyti. Šiais metais tokių gavome dar du: Marių Grigonį ir Thomasą Walkupą. Juos reikia stabdyti, jie turi labai daug energijos ir viską taip nori padaryti, kad primiršta taisykles. Bet čia yra labai gera problema treneriui. Su laiku jie supras, kur gali rizikuoti ir išleisti savo begalinę energiją, o kur reikia kiek apsiraminti“, – sakė Š.Jasikevičius.

– Treneri, kaip vertinate startą čempionate?

– Smagu pradėti sezoną pergale. Smagu, kad susirinko tiek žiūrovų, tikrai nesitikėjome. Turbūt padeda blogas oras. Žaidimu nesame labai patenkinti. Pirmoji pusė buvo labai bloga, gal pasijautė startinis jaudulys. Antrojoje buvo kiek geriau, bent jau nepridarėme tiek klaidų. 4 klaidos – visai normalu. Žaidėjai pirmą sykį rungtyniavo savo sirgalių akivaizdoje, pusė komandos yra nauja. Gal tai mums kišo koją, bet nesinori ieškoti daug pasiteisinimų.

– Galbūt pirmoje rungtynių pusėje gynėjams trūko drąsumo ir aštrumo?

– Nemanau. Manau, kad jiems pritrūko šalto proto, o tai parodo 13 klaidų, tai parodo ėjimas su kamuoliu ne pagal mūsų sistemą. Žmonės jaučia pirmų rungtynių jaudulį ir, aišku, kažką norisi jiems pasakyti, bet galiausiai patys turi susitvarkyti su tuo. Galbūt per pertrauką šiek tiek apsiramino, pajautė arenos žiūrovus, komandą ir antroji pusė buvo geresnė.

– Ar nebuvo sunku ruoštis tokioms rungtynėms, nes varžovai prieš sezoną žaidė Kinijoje, iš kur vaizdo įrašų neturėjote?

– Vienas rungtynes stebėjome, bet iš jų buvo labai sunku susidaryti įspūdį. Visada svarbiausia žiūrėti į save, todėl nelabai esame patenkinti pirmąja mačo puse - 13 klaidų, aibė blogų sprendimų. Pirmos rungtynės visada būna specifinės. Jas reikia laimėti ir eiti dirbti.

– Šiandien nemažai laiko gavo Rokas Jokubaitis. Kokį įspūdį paliko jo žaidimas?

– Visai normaliai. Žinote, jauniems žaidėjams pirmos sezono rungtynės yra sunkios. Nėra lengva jas žaisti, nes jaučiasi ritmo stoka, o jiems norisi pasirodyti. Kartais išeina geriau, o kartais – blogiau. Svarbiausia, kad jie stengtųsi.

– Ar R.Jokubaitis bus registruojamas ir Eurolygos turnrye?

– Kol kas dar nesame apsisprendę.

– Kodėl Donatui Sabeckiui davėte nemažai pastabų nuo suolo?

– Jam sunku pereiti, visai nauja sistema. Jo šuoliai yra įspūdingi, prieš dvejus metus dar rungtyniavo antroje lygoje. Nesitikime daug taškų ar perdavimų, svarbiausia, kad žmogus išeitų, žinotų savo rolę ir tai darytų. Jis stengiasi, dirba nuostabiai. Tikrai labai geras vaikinas ir tikiuosi, kad jis eis į priekį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS