„Žalgirio“ užnugaris – ištikimiausi sirgaliai | kl.lt

„ŽALGIRIO“ UŽNUGARIS – IŠTIKIMIAUSI SIRGALIAI

Kai Kauno "Žalgirio" krepšininkai žengia ant savo arenos parketo, jie jaučia įspūdingą palaikymą. Tarp tūkstančių žiūrovų išsiskiria triukšmingiausia vadinamųjų fanų tribūna bei keli šimtai ištikimiausių sirgalių – Garbės klubo nariai.

Švęs dešimtmetį

Šiemet dešimtmetį švęsiantis Kauno "Žalgirio" Garbės klubas vienija beveik tūkstantį žmonių, neabejingų Lietuvos čempionų ekipai. Tiesa, tai – vien oficialūs nariai, savo ištikimybę įrodę sumokėdami metinį mokestį bei gavę atitinkamus dokumentus. Neoficialių "Žalgirio" sirgalių – keliasdešimt kartų daugiau. Vis dėlto tikraisiais turi teisę vadintis būtent Garbės klubo nariai.

Pasak Garbės klubo atstovės Ilonos Gričialauskaitės, šis klubas, įsteigtas 2009-aisiais, per dešimtmetį nuveikė didelių darbų, kurių svarbiausias – padėjo išsaugoti pačią "Žalgirio" komandą. Savotišku klubo vėliavnešiu tapo olimpinis čempionas Modestas Paulauskas, išrinktas klubo prezidentu.

2008-ųjų pabaigoje kilus ekonominei krizei "Žalgirio" klubo biudžete atsivėrė didžiulės skylės, dėl kurių ekipa nebegalėjo vykdyti savo įsipareigojimų žaidėjams bei treneriams. Krepšininkai negaudavo atlyginimų po kelis mėnesius ir buvo pasirengę palikti ekipą. Būtent tada kilo idėja įsteigti Garbės klubą, kurio nariais galėtų tapti tiek privatūs asmenys, tiek įmonės. Pirmieji įnašai "Žalgiriui" padėjo nuvyti bankroto šešėlį, o vėliau, atsiradus ir stambesnių rėmėjų, atsitiesti ir likti konkurencingiems šalies krepšinio žemėlapyje.

Globoja vaikus

Dabar "Žalgirio" Garbės klubas sprendžia ne tokius dramatiškus, bet ne mažiau reikšmingus uždavinius. Vienas jautriausių – labdaros ir paramos veikla.

"Mes nuolat bendradarbiaujame su vaikų globos namais – Raseinių, Šakių, Kelmės, kitų miestų. Vaikučiams atvežame dovanų, juos nuvežame į "Žalgirio" rungtynes ar kitas ekskursijas. Daugeliui jų tai tampa vienais šviesiausių gyvenimo prisiminimų", – pasakojo I.Gričialauskaitė.

Globos namų auklėtiniai "Žalgirio" arenoje stebėjo Eurolygos rungtynes su Milano "AX Armani Olimpia" komanda, Lietuvos pirmenybių dvikovą su Vilniaus "Ryto" krepšininkais. Taip pat lankėsi ir krepšinio šventove vadinamoje Sporto halėje.

Garbės klubas gali pasigirti ir nemažu narių būriu užsienyje. Ypač didelė žalgiriečių bendruomenė įsikūrė Airijoje, su kuria taip pat organizuojamos įvairios akcijos.

Ne vienerius metus „Žalgirio“ Garbės klubo bendruomenė Airijoje renka lėšas vėžiu sergantiems vaikams. Idėjos iniciatorius ir koordinatorius „Žalgirio“ garbės klubo ambasadorius Airijoje Darijus Penčila.

„Šį sezoną prie šios iniciatyvos prisidėjo ir Lietuvoje gyvenantys mūsų nariai. Akcijai skirtus magnetukus platinome Eurolygos rungtynių metu ir po jų. Artimiausiu metu surinktas lėšas perduosime „Mamų unijai“. Drauge aplankysime ir LSMU Kauno klinikose besigydančius vaikus“, - kalbėjo I.Gričialauskaitė.

Beje, vasario 3 dieną Raseinių vaikų globos namų auklėtiniai lankėsi Kauno sporto halėje, Vytauto Didžiojo karo muziejuje, stebėjo “Žalgirio” ir Prienų “Skycop” rungtynes, o ilgosios pertraukos metu sužaidė 5 min. su Garbės klubo nariais. Plačiau apie tai pasakoja filmas, kurį sukūrė Kauno moksleivių techninės kūrybos centras. Jo autoriai: medijos ir komunikavimo studijos vadovė Danguolė Čiurlionienė, studijos narė Vesta Kubiliūtė, montavo Kauno MTKC operatorius Vigmantas Balevičius, o medžiagą filmavo studijos nariai Ramūnas Jurčenko ir Tadas Čėsna.

 

Sąlyga – mylėti "Žalgirį"

"Nariams nekeliame jokių ypatingų sąlygų, išskyrus vieną – reikia mylėti "Žalgirį". O toliau lieka užpildyti anketą ir pervesti metinį mokestį. Kai kurie nariai apsiriboja ta kasmetine parama, žinodami, kad jų pinigai padės mėgiamam krepšinio klubui. Kiti nariai į veiklą įsitraukia dar labiau", – dėstė pašnekovė.

Ne vienus metus kelionių vadove bei gide dirbanti moteris pateikė savo pavyzdį. Į Garbės klubą įstojusi 2012-aisiais ji ėmė kuruoti klubo socialinę veiklą ir per tą laiką įgyvendino ne vieną projektą.

I.Gričialauskaitės žodžiais, ištikimiausi "Žalgirio" sirgaliai iš kitų išsiskiria ir tribūnose. Jie pasipuošia specialiai klubo nariams pasiūta atributika bei drabužiais, kurių paprastas aistruolis įsigyti negali.

Be to, Garbės klubo nariai turi galimybę apsilankyti uždarose "Žalgirio" treniruotėse, iš arti pabendrauti su krepšininkais bei treneriais, jiems pateikti rūpimus klausimus.

GALERIJA

  • „Žalgirio“ užnugaris – ištikimiausi sirgaliai
  • „Žalgirio“ užnugaris – ištikimiausi sirgaliai
  • „Žalgirio“ užnugaris – ištikimiausi sirgaliai
  • „Žalgirio“ užnugaris – ištikimiausi sirgaliai
  • „Žalgirio“ užnugaris – ištikimiausi sirgaliai
  • „Žalgirio“ užnugaris – ištikimiausi sirgaliai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS