Prancūzo vedamas „Žalgiris“ pralaimėjo nervų karą Miunchene | kl.lt

PRANCŪZO VEDAMAS „ŽALGIRIS“ PRALAIMĖJO NERVŲ KARĄ MIUNCHENE

„Buvo pakylimų ir nuosmūkių, tačiau lemiamu metu pataikėme svarbius metimus“, - triumfavo Derrickas Williamsas. Iš NBA į Vokietiją persikėlęs amerikietis dvigubai viršijo savo rezultatyvumo vidurkį ir 27 taškais prisidėjo prie Miuncheno „Bayern“ pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ - 88:84.

Iki 12-ojo turo turnyro lentelės kaimynais buvę klubai dar prieš susidūrimą Miunchene žinojo, jog vienas jų, pergalės atveju, pakils į pajėgiausiųjų aštuntuką. Laimingaisiais tapo šeimininkai.

Leo Westermannas sužaidė geriausias sezono rungtynes, bet prancūzo žygdarbio neužteko. Kauno „Žalgiris“, laimėjęs dvejas pastarąsias Eurolygos rungtynes, užtikrintai pradėjo ir penktadienio akistatą Vokietijoje. Po 4 iš eilės Brandono Davieso taškų jie pirmavo 4:0. Nors šeimininkai atsakė savo taškų serija, kurią užbaigė Jovičiaus tritaškis, svečiai nė neketino pasiduoti. Vis dėlto pamažu įsibėgėjo D.Williamsas ir jo pastangų dėka įpusėjus antrajam kėliniui „Bayern“ pranašumas pasiekė dviženklį 32:21. Iki ilgosios pertraukos D.Williamsas spėjo surinkti 16 taškų – 4 daugiau nei jo ligšiolinis vidurkis Euolygos turnyre, tačiau L.Westermanno tritaškis nukirpo šeimininkų pranašumą iki vienženklio 46:38.

Trečiajame kėlinyje vaizdas pasikeitė. B.Davieso ir L.Westermanno vedami kauniečiai ėmė sparčiai artėti, kol persvėrė svarstykles savo naudai 46:47. L.Radoševičius smeigė iš toli ir jo ekipa paskutinį ketvirtį pasitiko vėl turėdama minimalų pranašumą – 63:61.

Ketvirtajame į aikštę žengęs Derrickas Waltonas pažėrė klaidų virtinę, neužtikrintai vadovavo saviškių atakoms ir varžovai spurtavo 10:0 bei dar sykį atitrūko 73:65. Vis dėlto B.Daviesas ir M.Grigonis kaip įmanydami artino žalgiriečius prie 6-osios pergalės. Galiausiai L.Westermannas smeigė tritaškį ir dusyk rezultatyviai perdavė kamuolį ekipos draugams. Kauniečių atsilikimas – panaikinamas vienu metimu – 74:76.  Tuomet jau šeimininkai truktelėjo į priekį 83:76. L.Westermanno šūvis iš toli vėl priartino 81:83, bet pabaigoje Miuncheno krepšininkai užtikrintai įveikė Artūro  Milaknio bei kitų žalgiriečių gynybos užkardas bei šventė pergalę.

„Žalgiris“ sužaidė puikų paskutinį kėlinį, ypač L.Westermannas, bet mes laimėjome pelnytai ir žengėme didelį žingsnį į priekį“ , - po mačo triumfavo Stefanas Jovičius.

L.Westermannas iš viso surinko 19 taškų bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Kauniečiai su 5 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais nusmuko į 10-ąją poziciją.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: Brandonas Daviesas 21 (7/8 dvitaškių, 7/9 baudų), Leo Westermannas 19 (2/2 dvitaškių, 5/7 tritaškių.), Aaronas White’as 12, Artūras Milaknis 10, Marius Grigonis 9 (4/4 baudų), Derrickas Waltonas 6 (4 rez. perd.).

„Bayern“: Derrickas Williamsas 27 (7/10 dvitaškių, 3/5 tritaškių), Vladimiras Lučičius, Nihadas Djedovičius ir Stefanas Jovičius po 11.

Kitas rungtynes Kauno klubas žais gruodžio 19 dieną Stambule su vietos „Darussafaka“ (Turkija) ekipa.

GALERIJA

  • Prancūzo vedamas „Žalgiris“ pralaimėjo nervų karą Miunchene
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kaip vokiečiai žalgirį krepšinio mokino

buratinfaniai mėgdavo parėkaut - eurocupas, kibiras, mums ne lygis. eilinį kartą pamatėm, kaip euro cup vs eurolyga - bayernas kontroliavo rungtynes 95%, žalgiris neturėjo šansų.

o,bet,tačiau

Derrekas pažeme perdavė nemažai kamuolių kt. žaidėjų metimams, jis buvo naudingas.

Jooo

Waltonas per daug klysta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS