Aromaterapija: kai vaistus gali pakeisti natūralus produktas | kl.lt

AROMATERAPIJA: KAI VAISTUS GALI PAKEISTI NATŪRALUS PRODUKTAS

Kvapai gali padėti atsikratyti prastos nuotaikos ir net kai kurių skausmų. Aromaterapija – tai eterinių aliejų panaudojimas fizinei sveikatai gerinti.

Aliejai, išgauti iš augalų, yra labai lakūs, pasiekia receptorius, todėl jų naudojimas turi gydomąją naudą.

Medicinos mokslų daktarė, aromaterapeutė Rūta Aldonytė sako, kad aromaterapija naudojama kaip pagalbinis ar kartais – kraštutinis gydymas. Pasitelkiant aromaterapiją galima išvengti, pavyzdžiui, antibiotikų vartojimo.

Stresui, nerimui mažinti labiausiai tinka bergamočių aliejus. Kai kuriuose odontologų kabinetų laukiamuosiuose naudojami levandų ir apelsinų kvapai, suteikiantys nusiraminimo pacientams. Tyrimai patvirtina, kad moteris ypač raminamai veikia apelsinų kvapas. Tarp populiarių raminamąjį poveikį turinčių aliejų patenka ir rožių, snapučių, citrinų aliejai.

Skaudant galvą rekomenduojama išbandyti žaliojo obuolio kvapą. Tyrimo metu nustatyta, kad šis kvapas palengvina migrenos keliamus skausmus. Apskritai levandų aliejus yra tituluojamas aromaterapijos karaliumi, jis bene dažniausiai naudojamas raminti, malšinti įvairaus pobūdžio skausmus ar negalavimus.

Tiems, kurie sunkiai keliasi rytais, gali padėti pipirmėčių aliejus. Jis naudingas atminčiai, didina budrumą. Pasklidęs kvapas padės susikaupti, o atlikdami užduotis būsite įdėmesni. Tereikia įlašinti kelis lašus pipirmėčių eterinio aliejaus į stiklinę vandens ir padėti ant darbo stalo krašto.

Kaip taisyklingai naudoti eterinius aliejus – sužinokite įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS