Gripas traukiasi: epidemija atšaukta keturiose savivaldybėse | kl.lt

GRIPAS TRAUKIASI: EPIDEMIJA ATŠAUKTA KETURIOSE SAVIVALDYBĖSE

  • 0

Mažėja gripo epidemijos gniaužtuose esančių savivaldybių. Epidemija šią savaitę atšaukta Šalčininkuose, Zarasuose, Kėdainiuose ir Šilalėje.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, iš 60 šalies savivaldybių gripo epidemiją šiuo metu skelbia 18, iš viso šį gripo sezoną epidemiją buvo paskelbusios 24 savivaldybės.

Ji lieka paskelbta Kauno miesto, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto, Visagino, Šilutės, Akmenės, Ukmergės, Raseinių, Lazdijų, Jonavos, Varėnos, Prienų, Radviliškio, Kazlų Rūdos, Rietavo, Marijampolės, Mažeikių savivaldybėse.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Gripo epidemiją skelbia savivaldybės. Spręsdamos, ar skelbti epidemiją, jos taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

2016-2017 metų gripo sezono metu iš viso registruoti trys mirties nuo gripo atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS