Gripo epidemiją atšaukė dvi savivaldybės | kl.lt

GRIPO EPIDEMIJĄ ATŠAUKĖ DVI SAVIVALDYBĖS

  • 0

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje mažėja trečią savaitę iš eilės.

Šiandien gripo epidemija atšaukta Prienų ir Ignalinos rajono savivaldybėse.

Iš 60 šalies savivaldybių gripo epidemiją šiuo metu skelbia 25.  Iš viso šį gripo sezoną epidemiją buvo paskelbusios 33 savivaldybės.

Devintąją šių metų savaitę (2018 m. vasario 26 d. – kovo 4 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 102,9 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 64,3 atv./10 tūkst.  gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų devintąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, didžiausias – Klaipėdos administracinėje teritorijoje.

Šių metų devintąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 142 asmenys. Iš jų – dvylika kūdikių iki dvejų metų, 54 vaikai, kiti – suaugusieji. Ligoninėje gydytos trys nėščiosios. Šeši asmenys gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai ligoninėje gydytų asmenų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse.

2017-2018 m. gripo sezono metu registruota vienuolika mirties nuo gripo atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS