Gydytojas atskleidžia stebuklingą pratimą sveikatai ir kūno formoms | kl.lt

GYDYTOJAS ATSKLEIDŽIA STEBUKLINGĄ PRATIMĄ SVEIKATAI IR KŪNO FORMOMS

„Pritūpimus galima drąsiai vadinti tinginių sportu, nes juos galima daryti bet kur ir bet kada, tačiau jūs nė neįsivaizduojate, kad iš pažiūros lengvas pratimas gali turėti tiek daug stebuklingų galių jūsų sveikatai ir kūno formoms“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ teigia gydytojas Alvydas Unikauskas.

Pritūpimai stiprina vidinį raumenyną ir akivaizdžiai padeda tvirtėti kojų raumenims. Taip pat pritūpimai sukuria anabolinę aplinką, kuri skatina viso kūno raumenyno vystymąsi. Pritūpimais stiprinamos tiek viršutinė, tiek apatinė kūno dalys.

„Jei atliekami taisyklingai, pritūpimai yra labai intensyvus pratimas. Tokios mankštos metu suaktyvėja testosterono ir augimo hormono išsiskyrimas. Šie hormonai yra būtini raumenų augimui, taip pat tai padeda didinti raumenų masę, kai treniruojate kitas kūno dalis. Tad pritūpimais stiprinate tiek viršutinę, tiek apatinę kūno dalis“, – sako gydytojas.

Dar viena pritūpimų nauda – jie padeda atlikti kitus gyvenimiškus veiksmus. Kai darote pritūpimus, didinate raumenis ir skatinate juos dirbti daug efektyviau, kartu tobulinate kūno manieringumą, manevringumą ir pusiausvyros pojūtį.

Vienas iš geriausių visais laikais sugalvotų būdų sudeginti daugiau kalorijų yra užsiauginti daugiau raumenų.

Visos šio pratimo metu įgytos naudos vėliau padeda lengviau atlikti kitus gyvenime reikalingus veiksmus.

„Pritūpimais sudeginate daugiau riebalų. Vienas iš geriausių visais laikais sugalvotų būdų sudeginti daugiau kalorijų yra užsiauginti daugiau raumenų. Kiekvienas užsiaugintas papildomas pusė kilogramo raumenų skatina jūsų kūną sudeginti apie 50–70 kalorijų per dieną“, – pasakoja A. Unikauskas.

Pritūpimai gerina kūno paslankumą ir pusiausvyrą. Kaip teigia A. Unikauskas, tvirtos kojos yra būtinos, kad sendami išlaikytumėte paslankumą ir tvirtą stovėseną, o pritūpimai fenomenaliai didina kojų stiprumą.

„Šie pratimai taip pat padeda tvirtėti stuburui, nes stabilizuoja raumenis, kurie padeda išlaikyti pusiausvyrą. Pritūpimai taip pat gerina smegenų ir raumenų grupių, kurios padeda apsisaugoti nuo kritimų „susikalbėjimą“, vadinasi, tai geriausias būdas norintiems apsisaugoti nuo kaulų trapumo“, – teigia A. Unikauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

idomu

ka veikia KAUNO KLINIKSE,ka konsultuoja

Anonimas

Tai puikus žmogus ir gydytojas. Gaila,kad komentatoriai pikti,pavydūs,rašo,kad tik rašyti bet ką,net nepažinodami to žmogaus.

Kodėl

visi, na beveik visi komentatoriai nusiteikę iš anksto atakai. Ką jau čia blogo pasakė gydytojas? Kodėl tuoj reikia pult ir sudirbt žmogų? Tai netikęs, tai jo kalbos ir aiškinimai melas ir t.t. Kada gi sportas buvo blogai. Raskit jūs nors vieną sportinnką nutukusį, apaugusį riebalais? Tai kur čia įžvelgiat melą, blogį? Tai neskaitykit jo straipsnių, neklausykit laidų. Valgykit bulkas, pyragus, taukus ir gulėkit kiaurą parą lovoje. Gal tada atrasit sveiką gyvenseną?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS