Į lovas guldo gripas | kl.lt

Į LOVAS GULDO GRIPAS

Atšalus orams Klaipėdoje padaugėjo sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis. Visuomenės sveikatos specialistai patarė, ką daryti, kad besikeičiant sezonams netektų varstyti ligoninės durų.

Praėjusią savaitę Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis šoktelėjo į viršų. Peršalimas kamavo daugiau nei 1,8 tūkst. gyventojų. Dauguma jų – vaikai.

Klaipėdos apskrityje buvo užregistruota 11 gripo atvejų (iš jų – vienas vaikas).

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Elvina Juknienė informavo, kad didžiausias sergamumas – Klaipėdos mieste.

Sveikatos specialistų teigimu, riziką susirgti mažina higiena. Gyventojams rekomenduojama reguliariai plauti rankas, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių žmonių.

Kosint ir čiaudint reikėtų užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove.

Taip pat svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas, pasirinkti šaltajam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą.

Specialistai pataria skiepytis nuo gripo kasmet prieš prasidedant gripo epidemijai.

Rugpjūtį–spalį Klaipėdos apskrities sveikatos priežiūros įstaigose buvo sunaudota 74,1 proc. sezoninės gripo vakcinos (užsakyta ir gauta 9 984 dozės, sunaudota – 7 401 dozė), įsigytos už valstybės lėšas.

Valstybės biudžeto lėšomis gali pasiskiepyti nėščiosios, 65 m. ir vyresni asmenys, gyvenantieji socialinės globos ir slaugos įstaigose, sergantieji lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais, sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Gyventojai, priklausantys rizikos grupėms ir norintys pasiskiepyti, turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Susirgę gripu ar persišaldę gyventojai turėtų nedelsdami kreiptis į savo šeimos gydytoją dėl gydymo paskyrimo, nevykti į darbą, mokyklą, nevesti sergančių vaikų į darželius.

Gairės: gripas, sergamumas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klp

karstos mergos irgi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS