Kaip išsirinkti tinkamą trenerį: svarbi net išvaizda | kl.lt

KAIP IŠSIRINKTI TINKAMĄ TRENERĮ: SVARBI NET IŠVAIZDA

Norėdami išsirinkti gerą trenerį, stebėkite jo darbą, sako viena fitneso mokymų centrų įkūrėjų Renata Leganovič: „Kaip jis dirba su klientu, ar jis yra dėmesingas, ar jis rodo pratimus. Lygiai taip pat svarbi yra trenerio išvaizda – išvaizda turi atspindėti jo gyvenimo būdą ir stilių. Tai turi būti žmogus, kuris treniruojasi pats.“

Pasak R. Leganovič, daug kas ieško trenerių su patirtimi, tačiau yra ir labai gerų jaunų trenerių. Ar treneris bus geras, kaip teigia pašnekovė, priklauso nuo jo asmeninių savybių, todėl nėra išlygų ir profesionaliems sportininkams.

Lietuvoje pagal įstatymą, norėdamas vykdyti trenerio veiklą, asmuo turi turėti aukštąjį išsilavinimą arba įgyti licenciją baigiant pagal Sporto departamento patvirtintą programą parengtus mokymo kursus.

Trenerė sako, kad daug žmonių į mokymus ateina ir dėl savęs.

„Ateina labai daug žmonių, kurie lanko sporto klubus ir galbūt nesulaukia reikiamos pagalbos iš trenerių, ir jiems pasidaro įdomu, kaip reikia taisyklingai sportuoti. Ir jie ateina į kursus dėl asmeninių žinių, išmokti treniruotis patys. Ir galbūt po kažkiek laiko, kai jis įgauna patirties, jam kyla noras [tapti treneriu], – pasakoja R. Leganovič.

Išsamiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Vargšės tos moterėlės, kiek kankinasi ir švaisto pinigų, kad tik būtų gražios. O kaip baisios- taip ir toliau baisios...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS