Labdaros pokylyje rinktos aukos Santaros klinikų vaikų ligoninės paramos fondui | kl.lt

LABDAROS POKYLYJE RINKTOS AUKOS SANTAROS KLINIKŲ VAIKŲ LIGONINĖS PARAMOS FONDUI

Jungtinėje Karalystėje gyvenantys lietuviai jau devintą kartą rinkosi į vieną svarbiausių metų renginių – iškilmingą labdaros pokylį. Lėšos buvo renkamos onkologinėmis ligomis sergantiems Lietuvos vaikams paremti.

Tradicinį lietuvių labdaros pokylį Londone kartu su Lietuvos ambasada surengė Lietuvos  Komercijos rūmai Jungtinėje Karalystėje. Organizatoriai sako, kad į šį pokylį kasmet renkasi vis daugiau svečių – šįkart atvyko beveik 200 – ir britų, ir čia gyvenančių bei dirbančių lietuvių.

„Pernai, pavyzdžiui, buvo suaukota 68 tūkst. eurų „Mamų unijai“, tai nemaža parama. Tikėsimės, kad šiemet bus geriau. Mūsų yra faktiškai paskirtis ir uždavinys ne tik žmones suburti, kad jie davė pinigus, bet kad jie ir praleistų puikiai vakarą. Turim labai puikius atlikėjus, turime ir Merūną, turime puikų vedėją Andrių Tapiną, turim labai daug garbingų svečių tiek iš britų pusės, tiek iš lietuvių, taip kad tikėsimės puikių rezultatų“, – sakė Lietuvos komercijos rūmų Jungtinėje Karalystėje prezidentas Egonas Jakimavičius.

Mes pristatom projektą vaikams, kurie serga sunkiom onkologinėm ligom ir norim surinkti pinigų antibakteriniams baldams, nes jie yra didžiausia problema hospitalinei infekcijai ligoninėje.

Šiemet labdaros pokylyje aukojama Santaros klinikų vaikų ligoninės paramos fondui. Lėšos renkamos aukojat ir asmeniškai, ir varžantis loterijoje bei meno kūrinių bei įvairių dovanų aukcione.  Vien per aukcioną jau surinkta 28 tūkst. svarų.

„Mes pristatom projektą vaikams, kurie serga sunkiom onkologinėm ligom ir norim surinkti pinigų antibakteriniams baldams, nes jie yra didžiausia problema hospitalinei infekcijai ligoninėje“, – pasakojo Santaros vaikų ligoninės paramos fondo direktorė Olga Zimanaitė.

„Džiugu, kad yra lietuvių, kurie Jungtinėje Karalystėje pasiekė nemažai ir gali sau leisti netgi labdaros renginį organizuoti, kasmetinį renginį, 9 kartą. Tai yra geros tradicijos, kurias, manau, reikia palaikyti“, – kalbėjo Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Renatas Norkus.

Iškilmingos šventės organizatoriai svečius ragino aukas vertinti ne kaip labdarą, o kaip investiciją į Lietuvos ateitį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS