Nuo rugsėjo 1-osios – nemokami skiepai mergaitėms | kl.lt

NUO RUGSĖJO 1-OSIOS – NEMOKAMI SKIEPAI MERGAITĖMS

  • 4

Rugsėjį pradedama nemokamai skiepyti nuo gimdos kaklelio vėžį sukeliančio žmogaus papilomos viruso. 

Valstybinė ligonių kasa (VLK) informuoja, kad jau baigtos vakcinos pirkimo procedūros ir artimiausiu metu vakcinos pasieks gydymo įstaigas.

„Tad medikai savo mažąsias pacientes – 11 metų mergaites – galės pradėti skiepyti nuo rugsėjo 1-osios“, – teigiama pranešime.

Iš viso Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis įsigyta 5 tūkst. dozių vakcinų nuo žmogaus papilomos viruso.

VLK direktoriaus pavaduotojos Neringos Bernotienės teigimu, skiepai nuo žmogaus papilomos viruso – vienas iš būdų užkirsti kelią grėsmingai ligai – gimdos kaklelio vėžiui.

„Iki šiol nuo žmogaus papilomos viruso Lietuvoje buvo galima skiepytis tik savo lėšomis, o nuo šiol tokie skiepai bus prieinami nemokamai“, – sako N. Bernotienė.

Jos teigimu, tėveliai, norintys paskiepyti savo atžalas, pirmiausia turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris nukreips pas skiepijantį specialistą ar vakcinacijos kabinetą.

Moksliškai įrodyta, kad žmogaus papilomos viruso infekcija yra dažniausia gimdos kaklelio vėžio priežastis. Virusas plinta lytinių santykių metu. Gimdos kaklelio vėžys kasdien Lietuvoje diagnozuojamas dviem moterims. Kas antra susirgusioji miršta.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Lili

Niekada.maciau ka isgyvena vakcinuotos mergaites o kokios baisios pasekmes.

Xcfvg

Manau turėtų būti aprašyta būti tos vakcinos atsiradimas ,kas ją išrado,kokioje šalyje buvo ji išbandyta, jos sertifikatas ,koks poveikis kitiems žmogsus organams.Apue vskcinas nuekas nieko neskelbe,vienu žodžiu tik apibudinama,kad vakcina.Medikai už atliekamus naujus vaistus,vakcinas ,trečiose valstybėse su žmonėmis, gauma didelius pinigus.Kaip atsirado maisto papildai,brangūs vaistai ,tai ne šiaip sau išrašo poliklinikose lapelius vaistam ,ne receptus ,tai vaistų reklama ir prekyba brangiais ,neišbandytais vaistais .Vaistus galima pirkti tik išrašytus receptuose.Už kuriuos atsako, išrašes medikas.

...

Nemokamas sūris TIK pelėkautuose!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS