Tragiškos lietuvių šeimos šventės: sužinojo, kad dvimetei – ketvirtos stadijos vėžys | kl.lt

TRAGIŠKOS LIETUVIŲ ŠEIMOS ŠVENTĖS: SUŽINOJO, KAD DVIMETEI – KETVIRTOS STADIJOS VĖŽYS

Čikagoje gyvenanti lietuvių šeima Evaldas Jacunskas ir Renata Jacunskienė praėjusias Kūčias prisimins visą gyvenimą.

Būtent šią dieną jų 2,4 metų dukrai Milanai buvo diagnozuotas ketvirtos stadijos piktybinis simpatinės nervų sistemos navikas (Neuroblastoma). Socialiniame tinkle „Facebook“ aplinkinių pagalbos ir maldų besitikintis tėvas rašo, kad mergytei didelis auglys rastas kepenyse, pilve, o jo ląstelių aptikta ir kauluose.

Ketvirtadienį portalui E. Jacunskas pasakojo, kad po 11 dienų, praleistų ligoninėje, jie vėl buvo priversti sugrįžti į gydymo įstaigą. Mergaitei po pirmojo chemoterapijos seanso šiandien pakilo aukšta temperatūra, iš nosies pasipylė sunkiai sustabdomas kraujas. Dabar šeima leidžia laiką intensyvios priežiūros skyriuje – Milanai padidėjo eritrocitų nusėdimo greitis (nusėdo kraujas), tad jai perpilamas kraujas. 

„Prognozuojama, kad gydymas užtruks iki 2 metų, o gal ir ilgiau. Mūsų laukia labai sunkus kelias – po chemoterapijos mergaitės būklė itin pablogėja, tad nuolat turime prie jos budėti, o pagalba mums tikrai nepamaišys“, – pasakojo mergaitės tėvas. Norintiems bent šiek tiek palengvinti šios šeimos skausmą, galima pagelbėti čia. 

Mergaitei, anot gimdytojo, kas 21 dieną vėl bus pradedamas naujas chemoterapijos seansas ir tai truks mažiausiai 20 savaičių. Tuomet mergaitės laukia dvi kaulų čiulpų transplantacijos ir radiacijos seansai bei kiti kovos su vėžiu būdai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

V-

Sveikatytes sitai graziai mergytei, o teveliams begalines stiprybes. Kaip gaila kada tokia liga suserga tokie mazi vaikai, bet intensyvus gydymas ir teveliu meile bei stiprumas pades sitam mazam angeliukui pasveikti. Teveliai, nekreipkite demesio i neisprususius ir skaudinancius komentatorius, juos gyvenimas dar nubaus. Sveik, mazute.

As

Stiprybes mazytei kad tik pasveiktu ...o teveliams dauk kantrybes. O pikti zmones apeikit sy straipsni jusu piktu ir nuskurdusiu komentaru nereikia cia.... kol patys su tuo nesusidursit tol sito skausmo nepajusit ka si seima isgyvena dabar.

saulena

nuoširdi užuojauta tėvams ,dėl dukrytės sunkios ligos ... skaudu kai vaikai serga ir dar tokia sunkia liga . Manau ,visi galintys turėtų pagelbėti tėvams ,nes nieko nėra gražiau ir prasmingiau už suteiktą paramą savo tautiečiams . Gyvenimas yra trapus ir tokioje padėtyje galime atsidurti bet kuris iš mūsų ,šiandien sveiki ,o rytoj gal tos pačios problemos ir toks pat sielvartas ir širdies skausmas .Manau nelikite abejingi šitai šeimai ,už gerą ir jums bus atlyginta geru .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS