Paneigė mitus apie liemenėles, seksą ir Kėgelio pratimus | kl.lt

PANEIGĖ MITUS APIE LIEMENĖLES, SEKSĄ IR KĖGELIO PRATIMUS

Ar moterys ir naktį turi segėti liemenėlę? Ar Kėgelio pratimus gali atlikti tik moterys? Kiek kalorijų sudegina seksas? Atsakymus į šiuos klausimus LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ pateikia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jo teigimu, kai kurie sveikatos mitai, kuriais vaikystėje privertė tikėti mamos ir močiutės, vis dar gyvi, tad pravartu žinoti, kaip yra iš tikrųjų.

Ar liemenėlė neleidžia nukarti krūtims?

„Tai ne šiaip mitas. Viskas gali būti atvirkščiai. Liemenėlės gali net prisidėti prie krūtų nukarimo“, – pabrėžia A. Unikauskas.

Kai liemenėlė dėvima nuolatos, aiškina jis, raiščiai bei raumenys tampa per silpni išlaikyti krūtų svorį – jie tiesiog atpranta „dirbti“, praranda reikiamą tamprumą.

„Leiskite krūtis laikantiems audiniams nors kartais atlikti savo darbą. Kai raumenys ir raiščiai bus pakankamai stiprūs, krūtys atrodys puikiai“, – pataria medikas.

Be to, sako jis, niekada nedėvėkite liemenėlės miegodamos: „Ypač tai aktualu jaunoms merginoms. Vyresniame amžiuje krūtų raiščiai bet kokiu atveju silpnėja, tačiau jei būdamos jaunos leisite krūtims pačioms treniruotis, didesnė tikimybė, kad senstant krūtys nukars mažiau.“

Ar vyrai negali atlikti Kėgelio pratimų?

„Kėgelio pratimai skirti dubens dugnui treniruoti, kad padėtų moterims po gimdymo ar esant šlapimo nelaikymui. Tačiau Kėgelio pratimus gali atlikti ir vyrai. Juk vyrai taip pat turi dubens dugno raumenis“, – teigia A. Unikauskas.

Jo žodžiais, vyrai, atliekantys Kėgelio pratimus, turėtų išlaikyti ilgesnę erekciją – tyrimai rodo, kad vyrų, kurie šiuos pratimus atlieka reguliariai ir bent kelis mėnesius, erekcijos funkcija pagerėja.

Kiek kalorijų sudeginama sekso metu?

Pasak A. Unikausko, lytinių santykių nauda sveikatai didelė: širdis išlaikoma jaunesnė, raumenys išlieka lankstūs ir aktyvūs, mažėja streso hormonų. Tačiau kiek sudeginama riebalų?

„Lytiniai santykiai trunka 6 minutes, o jų metu sudeginama tiek pat kalorijų, kiek yra poroje gabalėlių cukraus, keliuose riešutuose ar ketvirtyje obuolio“, – teigia profesorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

besidominti

obuolys turi tiek kalorijų kiek 8 gabalėliai cukraus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS