Rado būdą apsisaugoti nuo gripo: siūlo ultravioletinių spindulių lempą | kl.lt

RADO BŪDĄ APSISAUGOTI NUO GRIPO: SIŪLO ULTRAVIOLETINIŲ SPINDULIŲ LEMPĄ

Mokslininkai teigia sukūrę ultravioletinių spindulių lempą, kuri padeda apsisaugoti nuo gripo epidemijų. Naujasis išradimas nekenktų žmogaus odai ar akims.

Ultravioletinių spindulių šviesa yra itin efektyvi naikinant mikroorganizmus. Tačiau ilgai būnant įprastų lempų šviesoje žmogui gali kilti odos vėžio ar kataraktos pavojus. Mokslininkai sugalvojo, kad šiai problemai spręsti užtektų panaudoti trumpesnių bangų ultravioletinių spindulių spektro šviesą.

Tyrėjai įrodė, kad šitaip efektyviai sunaikinamas gripo virusas, bet nepažeidžiamos odos ar akių ląstelės. Pastebėta, kad tokio tipo šviesa neutralizuoja virusus beveik taip pat efektyviai, kaip įprastai naudojami ultravioletiniai spinduliai.

Tikimasi, kad šis išradimas greitai taps visuotinai prieinamas ir apsaugos nuo sezoninio gripo tokiose masinio susibūrimo vietose, kaip mokyklos, ligoninės ar oro uostai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rimciausias vaistas

Rimciausias vaistas cesnakas patikrintas tukstanciu tik ne kinietiskas lietuviskas vasarinis 12 gramu smulkiai supiaustom palaikom 15 min supilam i valgoma sauksta ir su saltu vandeniu praryjam ryte nekramtydami tie kas juos naudoja jau neatsimena kada sirgo

Anonimas

mes turime senai ir naudojames poliarizuotos sviesos lempa TIPO=BIOPTRON.....ir niekada nesergam persalimo ar gripai

Ad

Koks naujas isradimas? Pries 30 m naudodavom trumpus UV spindulius nosies- gerkles infekcijoms gydyti ir maziau antibiotiku zmonems reikejo naudoti ypac efektyvu vaikams...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS