Raseinių rajone – tuberkuliozės židinys | kl.lt

RASEINIŲ RAJONE – TUBERKULIOZĖS ŽIDINYS

  • 3

Raseinių rajone – tuberkuliozės židinys, šia sunkia liga susirgo keturi vienuose namuose gyvenę asmenys, ketvirtadienio vakarą pranešė LRT televizijos naujienų tarnyba.

Raseinių rajone netoli Viduklės, Alaviniškių kaime gyvenantis vyras pasakoja, kad čia gyveno su motina, broliu ir jo sugyventine. Motina mirė pavasarį, esą plaučiai „sudegė“. Tuberkulioze sirgo ir jis, bet sako gydęsis ir pasveikęs.

Neseniai atvira tuberkuliozės forma sirgęs ir Romainių ligoninėje gydęsis šio vyro brolis iš jos pabėgo. Tuomet medikai kreipėsi pagalbos į pareigūnus, vyras buvo rastas ir gydomas priverstinai. Gydoma ir jo sugyventinė.

„Asmenys, galimai turėję artimą sąlytį, yra informuoti ir nukreipti pas šeimos gydytojus sveikatos ištyrimui dėl tuberkuliozės“, – sako Visuomenės sveikatos centro Raseinių skyriaus vedėja Jovita Endrikė.

Apie kaimynystėje esantį tuberkuliozės židinį seniūnijoje, prie parduotuvių, kitose žmonių susibūrimo vietose išplatinti pranešimai. Į vietos ambulatoriją kreipėsi dešimt žmonių pasitikrinti sveikatos.

Sergamumo tuberkulioze rodikliai Lietuvoje yra vieni prasčiausių Europos Sąjungoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Manau.

Apie koki patikrinima priverstini kalbate sovietmeciu,o dabar ne.Ir dabar juk priverstinai gydo.Tik dermaedai nesigydo ,o dar kitus uzkrecia.Juos su grandinem prirakinti prie lovos.

.....

Liėtuva valkatynas pinigu stoka ,nėra finansavimu jokiu ir visa muzika!

Onute

Nu nejaugi negalima padaryti taip,i darba veneriniu ligu patikrinimas,o taip pat tuburkulioze,seniau ,dar valdant rusams,budavo privaloma visiems pasitikrinimas del sios ligos,visiems,nes mokiniai ,ju tevai,dirbantieji,visi.taip buvo ivesta tvarka,visi tai zinojo ir klause,dabar kas kaip nori taip ir daro,juk ne asilu salis esame,privaloma ir viskas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS