Sumažėjo sergančiųjų gripu | kl.lt

SUMAŽĖJO SERGANČIŲJŲ GRIPU

  • 0

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai informuoja, kad kovo 5–11 d. Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis sumažėjo nuo 124,5 iki 106,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Vaikų sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sudarė 47,3 proc.

Klaipėdos apskrityje buvo užregistruoti 967 gripo atvejai (iš jų – 255 vaikai), tai sudarė 28,6 proc. visų registruotų gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų.

Dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos apskrities ligonines buvo paguldyti 45 ligoniai (iš jų – 24 vaikai).

Klaipėdos apskrityje kovo 5–11 d. sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis buvo du kartus didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio skaičius.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir peršalimo ligų atvejų.

Gripo epidemija kiek anksčiau buvo paskelbta keturiose Klaipėdos apskrities savivaldybėse: Klaipėdos rajone – sausio 30 d., Šilutės rajone – vasario 5 d., Klaipėdos mieste – vasario 6 d. ir Kretingos rajone – vasario 12 d.

Įvertinus duomenis, kovo 12 d. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentas Klaipėdos rajono savivaldybei pateikė siūlymą atšaukti gripo epidemiją Klaipėdos rajone.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai rekomenduoja visiems gyventojams reguliariai plauti rankas, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių asmenų. Kosint ir čiaudint, rekomenduojama užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove (geriausiai – alkūnės linkyje).

Taip pat svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius ir apavą.

Susirgus gripu ar persišaldžius, kreipkitės į savo šeimos gydytoją dėl gydymo paskyrimo, nevykite į darbą, mokyklą, neveskite sergančių vaikų į darželius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS