Mokyklos pastatas senamiestyje politikams – galvosūkis | kl.lt

MOKYKLOS PASTATAS SENAMIESTYJE POLITIKAMS – GALVOSŪKIS

Uostamiesčio politikai niekaip negali nuspręsti, kaip pasielgti su Daržų gatvėje esančiu pastatu, iš kurio buvo iškraustyta Vydūno vidurinė mokykla.

Anksčiau miesto tarybos nariai nepritarė, kad statinys būtų nugriautas savivaldybės lėšomis, o ketvirtadienį vykstančiame miesto tarybos posėdyje politikai jo neleido privatizuoti nugriovimui.

Privatizavimo komisija pritarė Daržų gatvėje stovinčio pastato pardavimui, tad tokio pat sprendimo prašyta ir miesto tarybos narių.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės teigimu, pradinė pastato ir jam priskirto 72,5 aro sklypo pardavimo kaina siektų 3 mln. litų. 2 mln. litų įvertintas pats pastatas, o perpus mažiau – sklypas. Taip pasielgta, nes už pastatą gauti visi pinigai atitenka miesto biudžetui, o už parduotą žemę pusę sumos reikia atiduoti valstybei.

G.Paulikienė politikams siūlė pritarti ne tik buvusio mokyklos pastato privatizavimui, bet ir įrašyti sąlygą, kad jo pirkėjas per dvejus metus statinį turės nugriauti, nes tai esą numatyta dar 2003 metais patvirtiname teritorijos detaliajame plane.

Politikų nuomonės dėl senamiestyje esančio pastato ir sklypo pardavimo išsiskyrė, nes esą neaišku, kas būtų pelningiau – ar parduoti pastatą su sklypu, ar pačiai savivaldybei statinį nugriauti ir tada gerokai brangiau parduoti žemę.

„Koks verslininkas pirks pastatą už 2 mln. litų, kurį turės nugriauti?“ – retoriškai klausė miesto tarybos narė Ramunė Staševičiūtė.

G.Paulikienė informavo, jog nuo šių metų kovo 1-osios pasikeitė teisės aktai, kurie leidžia parduoti žemę senamiestyje, o ne tik ją išnuomoti. Todėl pastato pirkėjui nuosavybės teise atiteks ir žemė.

„Manau, kad tai investuotojams bus patrauklu“, - spėjo Turto skyriaus vedėja.

R.Staševičiūtės nuomone, pagrindinis tikslas yra sutvarkyti senamiesčio teritoriją, o pasirinktas būdas pastatą privatizuoti yra pats ilgiausias pasirinktas kelias siekti tikslo.

„Esu tikra, kad savininkas darys viską, kad pastato nereikėtų griauti, jis ras būtų, kaip pakeisti detaliojo plano sprendinius“, - į ateitį žvelgė R.Staševičiūtė.

Vyganto Vareikio nuomone, pastato privatizavimas kaip tik yra vienas geriausių būdų pasiekti, kad senamiesčio erdvė būtų sutvarkyta.

„Anksčiau balsavome dėl pastato nugriovimo ir pritrūko vos vieno balso, nes kažkas iš politikų paskleidė gandą, kad nugriovimui iš miesto biudžeto reikės pusantro milijono litų. Tai nesąmonė – nugriovimas kainuotų kelis šimtus tūkstančių litų. Todėl reikia grįžti prie to, kad pastatą nugriautume patys, nes jis jau tikrai yra rakštis užpakalyje, o privatizavimas yra tik pasakos apie baltą jautuką“, - savo nuomonę reiškė Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas.

Miesto tarybos nario Rimanto Taraškevičiaus nuomone, senamiestyje yra ir kitų rakščių – pastatų, kuriuos reikia tvarkyti, tad nieko baisaus neatsitiks, jei Daržų gatvėje esantis statinys dar stovės kelerius metus.

„Dabar jame įsikūrę menininkai, o per dvejus ar trejus metus pavyks nustatyti tikrąją pastato paskirtį“, - diskusiją apibendrino R.Taraškevičius.

Jo žodžiai daugumai tarybos narių pasirodė įtikinami, todėl jie nesutiko, kad senamiestyje esantis pastatas būtų įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

xxx

o as dar visiems sakau, kad tai, ka padare valdzia per pastaruosius metus - tai atidave si pastata menininkams. kaip pagyvejo senamiestis! kiek kurybingu veiklu cia prasidejo!

Naglis Puteikis

Trūksta žodžių, kokia baisi korupcija. Įdomu, kurios iš dviejų liberalių partijų rėmėjas yra nusitaikęs į šią barbarizmo akciją - mokyklos griovimą. Atsimenu, kad kai abiejų rūšių liberalai stūmė sprendimą uždaryti, iškelti, o senamiestyje esantį Vydūno mokyklos pastatą nugriauti, buvo įžūliai meluojama, kad neva jis yra avarinės būklės. Štai tas melas ir išlindo: "Dabar įleidome menininkus. Tai vadinasi - mokiniams pastatas nesaugus, o menininkams - jau saugus. O kas atsakys, jei tie menininkai susižalos?"- stebėjos Lilija Petraitienė." Kai priiminėjo pernai šį sprendimą, bandžiau organizuoti gynyba, bet nė vienas tėvas ir nė viena mama į piketą neatėjo, direktorius Girdzijauskas tarybos posėdyje melavo, du iš trijų laikraščių nutylėjo, šaipėsi. Mano ir kelių visuomenininkų balsas paskendo korumpuotų politikų patyčiose, visuomenė tylėjo.

Vardas

Kodel uzdarete ta mokykla? Viena seniausiu Klaipedos mokyklu, kurioje mokesi daug senamiescio gyventoju vaiku, siandien tapusiu zinomais zmonemis. Juk galejo ten ir toliau mokytis vaikai. Ne griauti reikia, o remontuoti, saugoti tai, ka turime. Kas per griovimo manija??? Ir ypac Klaipedoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS