Valdžia svarsto prekyboje labiau skatinti šeimos verslą | kl.lt

VALDŽIA SVARSTO PREKYBOJE LABIAU SKATINTI ŠEIMOS VERSLĄ

Siekiant suvaldyti maisto kainas ir didinti smulkaus bei vidutinio verslo konkurenciją mažmeninėje rinkoje, Vyriausybei siūloma labiau skatinti šeimos verslą, sudaryti galimybes smulkiam verslui dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

„Ūkio ministras pristatė 16 siūlymų, kaip mažinti administracinę naštą šeimos verslams (...), parengtos gerosios praktikos gairės, kalbant apie tiekėjų ir prekybos tinklų sutartis, siūloma keisti Viešųjų pirkimų įstatymą, sudarant geresnes sąlygas konkuruoti smulkiesiems, taip pat siūlomas paketas konkurencijos įstatymo pataisų“,– trečiadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Anot jo, Žemės ūkio ministerija siūlo sukurti valstybinę kainų monitoringo sistemą prekybos tinkluose,  o Teisingumo ministerija – suteikti papildomus įgaliojimus Valstybinei vartotojų teisių tarnybai ir Konkurencijos tarybai, be to, aptarta didesnių baudų galimybė, naujos kontrolės priemonės.

Finansų ministerija, pasak S. Skvernelio, papildomai siūlo finansines paskatas įsigyjant maisto produktus mažiausias pajamas gaunantiems gyventojams.

Be to, premjeras užsiminė, kad artimiausiu metu tikimasi susitikti su kai kuriais didžiaisiais užsienio prekybos tinklais.

Premjeras su kai kuriais ministrais trečiadienį svarstė priemonių paketą, kaip mažinti naštą smulkiajam verslui, ginti vartotojus, skaidrinti santykius tarp prekybos tinklų ir tiekėjų.

Mažos parduotuvės neprivalės rinkti taros?

Siekiant mažinti administracinę naštą smulkiam verslui, mažos parduotuvės neprivalėtų rinkti taros, siūlo ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

„Dabar mažos parduotuvės privalo rinkti tiek plastikinę, tiek stiklinę tarą, manome, tai perteklinis ribojimas mažoms parduotuvėms, todėl jos, esančios iki 60 kvadratinių metrų ploto, taros rinkti neprivalėtų“, – teigė ministras.

Be to, ketinama mažoms parduotuvėms pailginti higienos pasų galiojimo terminą.

„Šiuo metu gerosios higienos praktika reikalauja, kad darbuotojai gautų higienos pasus kas du metus, manome, kad galima šitą terminą vėlinti“, – teigė V. Sinkevičius.

„Lygiai taip pat dėl higienos pasų, dabar įdomus niuansas, kažkada paruoštas rekomendacinis pasas yra įtrauktas kaip rekomendacija ir visos įmonės už tai susimoka nemažus pinigus, apie pusę tūkst. eurų, norėtume tai pašalinti, nes tai nėra privalomas reikalavimas. Higienos pasas turi būti patvirtintas Veterinarijos tarnybos“, – pridūrė ministras.

Taip pat ketinama sudaryti galimybes iki 500 kv. metrų ploto parduotuvėms, netvarkančioms mėsos ar kitos nefasuotos gyvūninės kilmės produkcijos, veiklą registruoti Maisto ir veterinarijos tarnyboje, atsisakant perteklinių taisyklių ir leidimų, kuriuos įmonės privalo gauti, nors nefasuoja prekių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

zenonas priekuliškis

Naikino, dabar atkūrinės (nuo žodžio Kūris). Vaikus fašistiškai atiminėjo, gal pradės atidavinėti? Kokios šeimos be vaikų. Gal piderų rėmėjo popiežiaus vykdo politiką, kad vaikų nereikia, nes jie vistiek palieka namus.

natalija

Ne uzsienio prekybos centrai suzlugdys o musu p centru gobsumas is valstieciu superka uz kapeikas o parduoda trigubaqi brangiau paimkit sila ir salia lidli sile viskas vienu eu brangiau ir kasdienbrangsta tik algos pardavejoms nekyla Pirmoje eileje reik tvarkyti lietuvos verslininkus ir mokesciu inspekcijas kur didziausia betvarke kur iseme uz kapeikas patentus o is zmoniu plesia simtus o kiek firmeliu kurios veik su inspekcijos zinia ir pries nieka neatsiskaito ta beętvarke ivede konservai kad verslininkai dare ka nori pavizdys lansbergienes verslasSkverrneli nereik pazadu pries rinkimus ar bijot musu issibujojusiu verslininku ir nenorit su jais piktis tai mums makaronus kabinat BETVARKIA tvarkykit daugiau uzsitarnausit pagarbos negu pasakos apie smulkaus verslo skatinima sita jau girdejom

Storas lietuvys

turetu maziau esti ryti- kainos pacios turi susireguliuoti, juk rinka reguoliuoja ,o ne skwernelis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS