Atsiliekame nuo kaimynų: Latvijos ir Estijos ekonomikos auga sparčiau | kl.lt

ATSILIEKAME NUO KAIMYNŲ: LATVIJOS IR ESTIJOS EKONOMIKOS AUGA SPARČIAU

  • 3

Lietuvos ekonomika trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2017-ųjų laikotarpiu, augo sparčiau nei vidutiniškai 28-iose Europos Sąjungos (ES) valstybėse, skelbia Eurostatas.

Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su 2017 metų liepos–rugsėjo mėnesiais, padidėjo 2,9 procento. Visoje ES metinis ekonomikos augimas trečiąjį ketvirtį buvo 1,8 proc., tik euro zonoje – 1,6 proc., rodo ES statistikos tarnybos duomenys.

Latvijoje metinis BVP augimas trečiąjį ketvirtį siekė 5,3 proc. ir buvo vienas sparčiausių ES, Estijoje – 3,9 procento.

Per ketvirtį – trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su balandžio–birželio mėnesiais – Lietuvos ekonomika sumenko 0,3 procento. Latvijos BVP per ketvirtį padidėjo 1,7 proc., Estijos – 0,4 procento.

Visoje ES BVP per ketvirtį išaugo 0,3 proc., tik euro zonoje – 0,2 procento.

Padidėjo užimtumas

Dirbančių asmenų skaičiaus padidėjimas trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su antruoju ketvirčiu, Lietuvoje buvo vienas didžiausių tarp 28–ių Europos Sąjungos (ES) valstybių, skelbia Eurostatas.

Per ketvirtį užimtumas Lietuvoje padidėjo 0,8 procento. Užimtumas Kipre taip pat padidėjo 0,8 proc., o spartesnis augimas buvo fiksuotas tik Maltoje – 0,9 proc., rodo ES statistikos tarnybos duomenys.

Latvijoje užimtumas per ketvirtį išaugo 0,7 proc., Estijoje – sumenko 0,8 procento.

Per metus – trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su 2017 metų liepos–rugsėjo mėnesiais – dirbančiųjų asmenų Lietuvoje padaugėjo 1,7 proc., Latvijoje ir Estijoje – atitinkamai 2,2 ir 0,5 procento.

Visoje ES užimtumo lygis per ketvirtį išaugo 0,2 proc., per metus – 1,2 proc., tik euro zonoje – atitinkamai 0,2 proc. iki 1,3 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Cirkininkas

Va kai degtinę pabrangins, Lietuvos ekonomika aplenks ne tik Estiją, bet ir ... Rusiją. Vperiod!

zelemunčikas

Kad Estijos ekonomika augtų lėčiau nei Lietuvos reikia užminuoti farvaterį Talinas-Helsinkis ir suomiai pirkti šnapso plauks į Latviją.

V.L

Kuo sparciau auga tuo greiciau PERKAISTA.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS