Beprotiška stintų kaina pajūryje | kl.lt

BEPROTIŠKA STINTŲ KAINA PAJŪRYJE

Kalėdų karštinė sujaukė ir žvejų protus – prieš Kūčias Palangoje stintų kilogramas buvo pardavinėjamas už sunkiai protu suvokiamą kainą – 23 eurus.

Į pajūrį didžiųjų metų švenčių suvažiavę vilniečiai ir kauniečiai stebėjosi, kad Palangoje iš tiesų ilgąjį savaitgalį paslaugų ir maisto kainos buvo gerokai šoktelėjusios į viršų.

„Tai dar suprantama, nes kurorto verslininkai nori užsidirbti. Tačiau išvydus žvejų automobilį, iš kurio bagažinės buvo prekiaujama šviežiomis stintomis, mums atvipo žandikauliai. Už stintų kilogramą buvo paprašyta dar neregėtos Lietuvoje sumos – 23 eurų. Senąja valiuta tai beveik 80 litų. Ar kas nors gali paaiškinti, kas dedasi?“ – įspūdžiais dalijosi atvykėlių šeimyna.

Tokių šių žuvų kainų nepamena net ir vietiniai. Palangiškiai pasakojo, jog 12 eurų kaina už stintų kilogramą jau atrodė rekordinė. Tačiau šių Kalėdų kainos galutinai nurungė visų laikų kainų rekordus.

„Pirmosios stintos būna pačios brangiausios. O dar ir prieš Kalėdas jų mažokai pagaunama. Stintas dabar gaudo meškerėmis nuo Palangos tilto, matyt, todėl kaina galėjo būti aukštesnė. Tačiau oficialiai tarpušvenčiu Palangos turgavietėje stintos buvo pardavinėjamos 7–8 eurų kaina už kilogramą“, – tikino Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė.

Vakar visame kurorte stintų nebuvo nė kvapo. Miestelio gatvėse nebuvo nė vieno žvejų automobilio, iš kurio būtų prekiaujama šiomis, šviežiais agurkais kvepiančiomis žuvimis.

"Gal kas nors suklydo ir kainos nenužiūrėjo ar nenugirdo. Sunku patikėti, bet prašyti rekordinių sumų galima, tik kažin ar kas tiek mokės?" – stebėjosi R.Kmitienė.

Klaipėdos turgavietėse stintomis taip pat prekiaujama, tačiau klaipėdiečiai spėja, kad tai atvežtinės, iš Latvijos žvejų atgabentos stintos. Naujojoje turgavietėje stintų buvo galima gauti už 7 eurus.

Klaipėdos senojoje turgavietėje vakar stintomis prekiavo tik viena moterėlė. Ji tikino, jog 8 eurai – visai gera kaina už stintas, pagautas meškerėmis nuo uosto krantinių.

Naujajame turguje buvo galima rasti didesnį šviežių žuvų pasirinkimą.

Karosų ir didesnių karšių kilogramas kainavo 2 eurus, smulkesni karšiai buvo pardavinėjami po eurą.

Raudžių kilogramas kainavo 1,6 euro. Sterkų kilogramas – 8 eurai be vieno cento. Menkės be galvų – po 3 eurus, lydeka po – 4,55 euro. Plačiakakčių filė parduodama po 6 eurus.

Turguje buvo galima rasti visai neblogų ešerių, tiesa, neskrostų, kurių kilogramas tekainavo 3,5 euro. Plekšnių kilogramas kainavo 2,5 euro.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

tadas blin.

Stinta 23 eurai,o tigrines krevetes 18 euru.Protu nesuvokiama.

Zenonas Priekuliškis

Tai pašlamėkinė-menkinė žuvytė, pamenu kai Drevernoje buvo pastatyta specialiai antidės ir šiomis žuvytėmis šerdavo antis. Nusipirkit silkės, kitos riebesnės žuvies ir bus šventė. Valgydami paskaičiuokit, kad antra tiek išmetate, reiškia kaina dar padvigubėja.

qqq

>>Ecdis ir Jojo>Nekliedikit --straipsnis ne apie Putiną ar Rusiją,o apie stintų kainą,atidžiau skaitykit:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS