Bus pristatyta ambicinga Klaipėdos mėlynojo proveržio strategija | kl.lt

BUS PRISTATYTA AMBICINGA KLAIPĖDOS MĖLYNOJO PROVERŽIO STRATEGIJA

Verslininkų asociacijoms atstovaujanti Lietuvos pramonininkų konfederacija domėsis Klaipėdos regiono verslo problemomis ir uosto plėtra. Klaipėdoje bus pristatyta „Mėlynojo proveržio strategija 2030-ieji“.

Tai Klaipėdos ekonominės plėtros strategija, pagal kurią iš viso planuojama įgyvendinti daugiau nei 100 įvairių priemonių, padėsiančių Klaipėdai pasiekti ambicingų tikslų.

Pastaruoju metu kyla nesutarimų tarp Klaipėdos uosto ir miesto valdžios dėl uosto plėtros. Šį procesą prižiūri speciali vyriausybės darbo grupė.

Pernai liepą miesto taryba pritarė bendrojo plano keitimo variantui, pagal kurį artimiausią dešimtmetį nėra numatyta statyti išorinį uostą. Tačiau jei vyriausybė nutars kitaip, miesto valdžios sprendimas neturės jokių pasekmių uosto plėtrai.

Susisiekimo ministerija jau pritarė bendrojo plano koncepcijai, numatančiai maksimalią uosto plėtrą tiek pietinėje, tiek šiaurinėje miesto dalyje, įskaitant išorinio uosto statybą Melnragėje.

Klaipėdoje jau beveik dešimtmetį mąstoma apie uosto plėtrą ir išorinio giliavandenio uosto statybas, galinčias kainuoti apie 800 mln. eurų.

Išorinį uostą pastatyti planuojama iki 2025 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Propaganda

Tai tik metodika, valdžios metiodika veikti gyventojų psichiką nuolat kišant tą savo "mėlynąjį "mistinį liberalų valdžios "proveržį"... Kad mes patikėtume, jog tikrai kažkas esminio uostamiestyje vyksta. Ką realiai matome? Purviną miestą su sukiužusiais suoliukais, naikinamas viešąsia erdves, želdinius, medžius. Ir labai aiškiai matome ponų LIBERALŲ strategiją- agresyvų" mėlynajį" darbą prieš būsimus savivaldos rinkimus... Beje, o kur mero ataskaita apie ypač svarbia visai Lietuvai jo išskirtinę kelionę į pobūvį JAV?

Idomu

Kazkoks kvaila straipsnis. Kur bus pristatytas tas proverzis? Gal jus kiek rasyti mokinkites nuosekliau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS