Vyriausybė nesutiko leisti daliai ūkininkų gaminti alkoholį | kl.lt

VYRIAUSYBĖ NESUTIKO LEISTI DALIAI ŪKININKŲ GAMINTI ALKOHOLĮ

  • 8

Vyriausybė trečiadienį bendru sutarimu nepritarė siūlymui leisti kaimo turizmu užsiimantiems ūkininkams gaminti naminę degtinę ir kitus tradicinius gėrimus. Ministrų kabinetas palaikė neigiamą Ūkio ministerijos išvadą dėl kai kurių Seimo narių iniciatyvos.

Parlamentarai „tvarkiečiai“ Remigijus Žemaitaitis ir Vytautas Kamblevičius siūlo leisti ūkininkams, kurių ūkis yra įregistruotas Ūkininkų ūkių registre, kurie teikia kaimo turizmo paslaugas ir turi tradicinių amatininkų sertifikatus, per metus pagaminti ir parduoti iki 1 tūkst. litrų iki 65 laipsnių stiprumo alkoholio.

V. Kamblevičius teigė, kad taip norima skatinti turizmą, puoselėti kultūrinį paveldą.

„Mūsų gilios tradicijos ir paveldas. Ūkininkas, kuris turi kaimo sodybą, svečius iš užsienio galėtų pavaišinti savo lietuviška degtine. Net galėtų ir suvenyrų, kaip yra kitose Europos šalyse, įteikti turistams. Tiesiog nepiktybinis (pasiūlymas – BNS), ne taip, kaip čia galvoja, kad girdysime tautą. Nebus masinio gaminimo – čia konkrečiai ūkininkai, kurie turi turizmui pritaikytas sodybas“, – BNS sakė V. Kamblevičius.

„Tą problemą jau buvome iškėlę prieš kokius 6-7 metus, jau buvo neblogai (...) vienu ar dviem balsais pralošėme. Dabar atnaujinome. Buvau nustebęs, kad mūsų šitą idėją palaiko „valstiečių“ frakcija. Yra žymus palaikymas“, – pridūrė Seimo narys. 

Ūkio ministerija siūlo nepritarti Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimams, nes tai esą prieštarauja įstatymo tikslui – mažinti bendrąjį alkoholio suvartojimą, jo prieinamumą, piktnaudžiavimą juo, žalą sveikatai ir ūkiui.

Pataisas dėl naminės degtinės legalizavimo Seimas anksčiau kelis kartus yra atmetęs.

Šiuo metu Lietuvoje draudžiama namuose gaminti alkoholį, išskyrus savo ar šeimos poreikiams gaminamus natūralios fermentacijos gėrimus iki 18 proc. stiprumo, o alaus – iki 9,5 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kęstas

Legalaus samagono nebus. Ką daryti? Grybauskaitę paliekam Kinijoje, ten komunistės-globalistės reikalingos. Pradedam organizuoti gamybą Lietuvoje.Robotai tiek atpigina gamybą, kad globalizacija darosi nereikalinga. "Pigi darbo jėga: tai argumentas, kuris pritraukia daugelį tarptautinių korporacijų į tokias šalis, kaip Indija, Pakistanas, Bangladešas, Brazilija ar Meksika. Čia batus, drabužius ir automobilius galima pagaminti kur kas pigiau, net jei jie vis dar turi būti išsiųsti į kitą Žemės rutulio pusę - bent jau iki šiol tai buvo bendra mantra.Tyrėjai nagrinėjo automatizavimo poveikį užimtumui nuo 2005 iki 2014 m., ne tik pramoninėse šalyse, pavyzdžiui, Vokietijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, bet ir kylančios ekonomikos šalyse. Rezultatas stebinantis. Dėl robotų pramoninėse šalyse gamybos sąnaudos labai sumažėjo, dėl ko kai kuriais atvejais kai kurios bendrovės grąžino tam tikrų prekių gamybą namo, atgal į pramonines šalis." (mokslą-studijas-ekonomiką)

DISKRIMINACIJA

O, kodėl ta dalis privilegijuota? Gaminti reikia leisti visiems piliečiams, vienareikšmiai! Tada ir balsavimas Seime bus teigiamas, ir pritars Vyriausybė. P.S. Būtina sąlyga - balsavimas turi būti surengtas iki naujo Seimo rinkimų!

Anonimas

Šių dienų purvasklaidos monai.... Prieš piet buvo vienas straipsnis su antrašte ar sutiks. Dabar kitas straipsnis su antrašte jog nesutiko. Ir ten ir ten komentarą parašiau... Ogi dabar žių.. mano antras nuo apačios irgi čia atsirado .. Gerai kad šį kartą bent jau abu į temą... O tai buną parašo žurnaliūgos ką, pakomentuoji. Po kelių valandų pasižiuri ogi straipsnio jau nera, viskas aukštyn kojom jau apversta o komentarai palikti, tik jie jau arba ne į temą tampa, arba dar geriau kaip ir straipsnį pvz. palaikantys gaunasi, nors pirminėje straipsnio formoje buvo prieš... Todėl ir vadinu šita visa reikalą niekaip kitaip kaip purvasklaidą..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS