EK leido Lietuvoje sukurti momentinių mokėjimų platformą | kl.lt

EK LEIDO LIETUVOJE SUKURTI MOMENTINIŲ MOKĖJIMŲ PLATFORMĄ

  • 1

Didžiausi Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriai – „Bitė“, „Tele2“ ir „Telia Lietuva“ – ketvirtadienį gavo Europos Komisijos leidimą kurti bendrą mobiliųjų mokėjimų paslaugos teikimo platformą. Lietuva yra pirmoji šalis pasaulyje, kurioje konkuruojantys mobiliojo ryšio operatoriai suvienija jėgas kuriant vartotojams patogią nedidelės apimties atsiskaitymų sistemą ir teikiant šią paslaugą.

Momentiniai mokėjimai mobiliojo ryšio naudotojams leis naudojantis mobiliuoju telefonu įvairiose prekybos vietose atsiskaityti už prekes ir paslaugas bei tarpusavyje akimirksniu atlikti piniginius pervedimus bet kuriuo paros metu – net ir švenčių bei poilsio dienomis.

„Gavę leidimą jau galėsime pradėti konkrečius tolesnius darbus platformos kūrimui. Džiaugiamės, kad išnaudodami technologijų pažangą galėsime praplėsti savo paslaugų paketą už tradicinių telekomunikacinių paslaugų ribų, suteikdami dar daugiau vertės mūsų klientams“, – sako Pranas Kuisys, bendrovės „Bitė Lietuva“ vykdomasis direktorius.

„Naujoji platforma bus viena pirmųjų tokio pobūdžio sprendimų pasaulyje. Ji ne tik atpigins atsiskaitymų paslaugas mūsų klientams, bet ir garsins Lietuvos, kaip inovatyvių sprendimų kūrėjos, vardą pasaulyje“, – komentuoja Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

„Šiandien jau įprasta savo išmaniajame telefone greitai ir patogiai atlikti banko pavedimą, įsigyti norimą prekę ar paslaugą interneto parduotuvėje. Ateityje išmaniuosiuose įrenginiuose tilps vis daugiau ir daugiau galimybių, palengvinančių mūsų visų kasdienybę. Viena jų – momentiniai mokėjimai. Be to, išnaudodami Lietuvoje sukurtą labai kokybišką ryšio infrastruktūrą atveriame naujas perspektyvas ir gyventojams, ir verslui. Tikiu, kad momentiniai mobilūs mokėjimai užims svarbią vietą atsiskaitymuose bei keis žmonių įpročius jau visai netrukus“, – sakė Kęstutis Šliužas, „Telia Lietuva“ vadovas.

Momentiniams mokėjimams reikalingos platformos kūrimą įgyvendins visų trijų operatorių bendrai valdoma bendrovė „Mobilūs mokėjimai“. Ji taip pat bus pagrindinė būsimos platformos valdytoja ir prižiūrėtoja.

Šių metų gegužės mėnesį bendrovei „Mobilūs mokėjimai“ Lietuvos bankas suteikė elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją, reikalingą vykdyti su momentiniais mokėjimais susijusią veiklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

visiškas nukvakimas :D

bandymo triušių šalyje, turime revolution ir kitas bekontaktes korteles, stovime laukdami kol liaudis susimokės įvairius mokesčius maisto prekių parduotuvėse, kioskeliuose, - dabar lauksime, kol atsiskaitys telefonu bandydami elektroninėj banko sąskaitoje suformuoti pavedimus, norėdami pasirodyti labiau mobilūs?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS