Gatvių apšvietimas: kas efektyvu ir kada esame matomi iš kosmoso | kl.lt

GATVIŲ APŠVIETIMAS: KAS EFEKTYVU IR KADA ESAME MATOMI IŠ KOSMOSO

  • 1

Minint Pasaulinę energetikų dieną, Lietuvos energijos įmonės „Energijos sprendimų centras“ komercijos vadovas Marius Kairys papasakojo, kokiais šviestuvais yra apšviestos šalies gatvės.

 

Pašnekovo teigimu, dėl LED šviestuvų efektyvumo dauguma šalies pėsčiųjų perėjų yra apšviestos būtent šiais šviestuvais. Tokiu būdu perėjos labiau išsiskiria iš bendro apšvietimo srauto ir pėsčiųjų matomumas yra geresnis.

Džiugina tai, kad savivaldybės po truputį keičia senus šviestuvus į LED.

„Tai yra ganėtinai šiuo metu atpigusi technologija ir jau turime pavyzdinį miestą Lietuvoje – Lazdijus, kur būtent visa savivaldybė yra modernizuota LED šviestuvais, įdiegta valdymo sistema ir mūsų specialistai paskaičiavo, kad savivaldybė sutaupo apie 75 proc. elektros energijos, skirtos gatvių apšvietimui. Taip pat atsiranda ir finansinių modelių savivaldybėms ir verslui, kai neinvestavus nei vieno euro pagal ESCO modelį galima modernizuoti apšvietimą“, – sako M. Kairys.

Išsamiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Domas

Tiek natrio, tiek led šviestuvai yra A+ efektyvumo kategorijos, kodėl jie aukštinami kiekvienam straipsį kaip "išganymas"? Modernizuota tinklų sistema sutaupo tuos procentus, o ne led'ai. Kodėl nerašoma apie naujojo apšvietimo perliukus, kaip mėlyną taršą, akinimą, mirgėjimą, poveikį akims ir pan.? Ar mokam tik reklama nuodotis? Nors Lietuvoj, nieko daugiau ir nereikia, ką padarysim, tas "sueis" žmonėms.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS