Gintaras ir turizmas Lietuvoje: ar išnaudojame visas galimybes? | kl.lt

GINTARAS IR TURIZMAS LIETUVOJE: AR IŠNAUDOJAME VISAS GALIMYBES?

  • 0

Pajūryje randamas gintaras – neabejotinas turistų pritraukimo į Lietuvą objektas. Turime jam skirtą muziejų, dažnai jį matome mugėse ant prekystalių, siuvenyrų parduotuvėse, tačiau ar jau visos galimybės išnaudotos? Neringos mero nuomone, reikėtų daugiau kalbėti apie gintaro kasybą ir jos parodymą užsieniečiams.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis pabrėžia, kad Neringoje randamas gintaras – Lietuvos vertybė, tačiau reikia mokėti jį tinkamai pateikti į Lietuvą atvykstantiems turistams.

„Reikia mokėti jį gerai pateikti, parduoti. Tai, aišku, yra verslininkų reikalas, bet turėtume tam padėti teisės aktais. Tuomet galėtume turėti turistų vien tik dėl to, kad demonstruotume, kaip vyksta gintaro kasyba, apdirbimas, rūšiavimas“, – mano meras ir priduria, kad kitose šalyse pamatyti gintaro kasybą galimybių nedaug.

D. Jasaičio nuomone, lietuviškuoju auksu vadinamo gintaro nederėtų parduoti užsienio verslininkams kaip žaliavos. Jis pripažįsta, kad yra baimės, kad jis bus išvežtas, pavyzdžiui, į Kiniją, kurios verslininkai, anot mero, gali mokėti trigubai daugiau nei rinkos kaina. 

Daugiau apie gintarą – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS