Investuotojus bandys pritraukti susivieniję | kl.lt

INVESTUOTOJUS BANDYS PRITRAUKTI SUSIVIENIJĘ

Miesto vadovai lankėsi Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ-e). Susitikimo metu aptarti čia įsikūrusioms įmonėms svarbūs klausimai, sutarta, kad kartu bus siekiama kurti kuo patrauklesnę aplinką investuotojams.

Klaipėdos LEZ-e lankėsi ne tik miesto valdžios atstovai, bet ir savivaldybei pavaldžių įmonių, įstaigų vadovai. Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, vizito LEZ-e metu aptarti įvairūs klausimai.

Kalbėta apie akademinę miesto perspektyvą, vandens ir su jo tiekimu susijusių paslaugų kainų pokyčius, pastarųjų nustatymo metodiką.

Klausimų kilo ir dėl transporto infrastruktūros. Kalbėta apie Jakų žiedinės sankryžos jungtį su Baltijos prospektu, Statybininkų prospekto tęsinį, kuris išeis tiesiai į LEZ-o teritoriją.

Nepamiršta ir viešojo transporto plėtra. Išreikštas noras, kad ši būtų susieta ir su LEZ-o plėtra.

"Buvo sveikas, darbinis susitikimas. Pasidalijome įžvalgomis, aptarėme perspektyvas, atsakėme į dalį klausimų. Sutarėme, kad verta susitikti dažniau", – tikino meras.

V.Grubliauskas pabrėžė, kad LEZ-as yra svarbi miesto dalis, vienas banginių, ant kurio laikosi miesto ekonominis pulsas, tad būtina išklausyti čia įsikūrusias įmones, padėti spręsti problemas.

"Visi surėmę pečius, kiekvienas savo srityje turime padaryti maksimaliai, ką galime, kad Klaipėdos LEZ-as taptų pačia patraukliausia vieta investicijoms. Daugeliu atvejų jis ir dabar toks, bet potencialo ir resursų dar yra daug", – akcentavo meras.

V.Grubliauskas džiaugėsi, kad Klaipėdos LEZ-e įsikuria vis daugiau įmonių. Dabar yra 27, rengiamasi pasirašyti dar vieną sutartį.

"Skaičius – įspūdingas. Procesas vyksta, bet šiais laikais, norint pritraukti investuotojų į konkrečią erdvę, turi būti sukurtas platus, patrauklus, viliojantis investicinis paketas. Jį dėliojant reikia dirbti kartu. Kai LEZ-as prisideda prie miesto infrastruktūros rengimo, negalime tik žiūrėti ir džiaugtis tuo. Turime patys aktyviai dalyvauti procese. Nedirbant kartu, sunku tikėtis pritraukti investuotojų, dėl kurių vyksta įnirtinga kova", – komentavo meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS