Kaip atskirti brangakmenius nuo padirbtų ? | kl.lt

KAIP ATSKIRTI BRANGAKMENIUS NUO PADIRBTŲ ?

Brangakmeniai atstovauja žemės turtams, nesuskaičiuojamus amžius atmenančioms gelmėms, būtent todėl žmonės jais taip žavisi ir moka didžiulius pinigus. Tačiau tam, kad neapsigautumėte ir atskirtumėte tikrą brangakmenį ar mineralą nuo padirbinio, reikia žinoti keletą gudrybių, sako akmenų žinovas Arūnas Kleišmantas.

A. Kleišmantas tikina, kad tenka sutikti žmonių, kurie susivilioja įsigyti mineralų keliaudami po šiltus kraštus ir būna apgauti.

„Pas mane buvo užsukusi neseniai iš Italijos grįžusi verslininkė, kuri keliaudama nusipirko, kaip pati galvojo, rubinų, safyrų ir smaragdų karolių ir paprašė nustatyti, ar jie – natūralūs“, – pasakoja specialistas.

Tačiau išgirdęs klausimą, kodėl po apsilankymo duše papuošalai pakeitė spalvą, A. Kleišmantas suprato, kad moteris buvo apgauta.

„Kai važiuosite į Tunisą, Indiją ar kitus šiltus kraštus, kur prekiaujama šiais akmenėliais, atminkite patarimą, kuris jums padės atskirti natūralius akmenis nuo dažytų. Mineralą priglauskite prie skruosto, palaikykite, atitraukite ir priglauskite prie skruosto dar kartą. Jei antrą kartą pajutote tą patį šaltį, vadinasi, tai yra tikras mineralas. O jei norite nustatyti, ar jis yra dažytas, pamerkite į vandenį“, – pataria žinovas.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

minde

graziausia daininike iskart stajakas pasistoja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS