Kaip sulėtinti kainų augimą baruose ir restoranuose? | kl.lt

KAIP SULĖTINTI KAINŲ AUGIMĄ BARUOSE IR RESTORANUOSE?

  • 1

Skaičiuojama, kad baruose ir restoranuose kainos kasmet pakyla dešimtadaliu, dėl to, pastebima, kad mažėja lankytojų. Maitinimo įstaigos aiškina, kad kainas galėtų sumažinti pridėtinės vertės mokesčio lengvatos, bet, pasak ekonomistų, – tai trumpalaikis sprendimas ir vertėtų mažinti darbuotojų apmokestinimą.

Pasak barų ir restoranų savininkų, kainos maitinimo įstaigose kyla dėl brangstančių maisto produktų ir didėjančių algų. Verslininkai aiškina, kad dėl to didelio lankytojų sumažėjimo nejaučia.

Tačiau, pasak ekonomistų, vasaros ir praėjusių metų duomenys rodo, kad klientų šiek tiek sumažėjo, sumenko maitinimo įstaigų pajamos. Ekspertai sako, kad, siekiant atpiginti paslaugas, reikėtų sumažinti darbuotojų apmokestinimą.

Tuo metu verslas siūlo, kaip ir Europoje, maitinimo sektoriui taikyti pridėtinės vertės mokesčio lengvatas, bet ekonomistai tai vadina trumpalaikiu sprendimu.

Prognozuojama, kad kainas baruose ir restoranuose gali pristabdyti auganti konkurencija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

???

Kaip suletinti kainu augima? Labai paprastai - nesilankyti restoranuose, nes kainos neatitinka nei kiekio nei kokybes. Kai gauni pretenzingai pavadinta "Blynu boksta" su penkiais menkuciais,plonuciais blyneliais ( dar butu galima suprasti,jeigu tai butu vaiku kavine), jautiesi apgautas, nes akivaizdziai porcija neatitinka pavadinimo ir yra juokingai maza (apie kaina net nekalbu). Nuo tokiu ir panasiu keliu kartu i restoranus kojos nebekeliame. Aisku gaila,kad net tokiomis progomis,kaip gimtadienis,kai nesinori pluseti prie virykles, nebesinori eiti i tuos "restoranus",kur tik ir ziurima,kaip tave apgauti. Verslininkai patys sau duobe kasa. Vietoj to,kad ieskoti vidiniu resursu,jie,kaip ir musu valdzia, moka tik plesti nuo zmoniu. Pamokos ismoktos neblogai,ar ne?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS