Kodėl investuotojai iš viso pasaulio domisi Kauno NT rinka? | kl.lt

KODĖL INVESTUOTOJAI IŠ VISO PASAULIO DOMISI KAUNO NT RINKA?

  • 2

Papasakosiu ir kodėl, ir kaip tai vyksta. Ir, patikėkit, jeigu mums, lietuviams, o ypač kauniečiams, atrodo, jog Kaunas sparčiai plečiasi, tai pasauliui nebūtinai taip atrodo. Pasauliui dar yra Barselona, Paryžius, Honkongas, tas pats Londonas ir galybė kitų miestų bei megapolių. Tad kur šioje vietoje yra Kaunas?

Daugiau nei metus kartu su kolega Artūru Konusevičiumi atstovaujame Estijos sutelktinio finansavimo platformą EstateGuru Lietuvoje. Metai buvo įtempti ir įdomūs, o investuotojai iš viso pasaulio į Lietuvos NT projektus suinvestavo 6 mln. eurų. EstateGuru šiuo metu veikia penkiose Europos šalyse (Lietuva, Latvija, Estija, Suomija ir Ispanija), kuriose bendrai finansavo projektų už daugiau nei 62 mln. eurų. 

Taigi, pasakojimas apie tai, kaip ir kodėl investuotojai iš viso pasaulio domisi Kaunu. Kaip tai padeda Kauno ir Kauno rajono vystytojams.

Prieš metus ne tik Kaunas, bet ir visa Lietuva nebuvo tokia įdomi ar žinoma. Bent jau nebuvo žinoma mūsų investuotojams, kurių šiandien turime daugiau nei 12 tūkst. iš 45 pasaulio šalių. Ir daugelis jų žino ne tik Lietuvą, bet ir Kauną. Ir ne tik žino, bet ir investuoja į Kaune bei Kauno rajone vystomus NT projektus. Tiek mes, tiek investuotojai, tiek NT vystytojai džiaugiamės rezultatais.

Pateiksime pavyzdį:

Sparčiai ir sėkmingai išvystytas pirmasis Bajorų kvartalo etapas, kurį sudaro 29 funkcionaliai suplanuoti gyvenamieji namai. Ne tik išvystytas, bet ir parduotas. Vystytojas patenkintas tiek pardavimais, tiek EstateGuru finansavimo procesu. Planuojamas antras kvartalo etapas, kurį sudarys jau net 40 namų.

„Džiaugiamės galėję greitai ir paprastai suteikti finansavimą Bajorų kvartalo vystymui. Teko ir patiems jame apsilankyti, apžiūrėti statybas eigos metu. Su projekto vystytoju Rolandu Nedzvecku nesunkiai radome galimybę bendradarbiavimui, kadangi kalbame viena kalba: suprantame vystomo projekto niuansus, analizuojame, ar vystytojo vizija yra pagrįsta, lūkesčiai nepervertinti, ar projektą galima realizuoti per nustatytą paskolos laikotarpį, tuo pat metu paskolos gavėjo neapkraunant papildomų popierių pateikimu. Geri projektai visuomet finansuojami. Greitai ir paprastai“, – teigia EstateGuru Lietuva padalinio vadovas Artūras Konusevičius.

EstateGuru nesuprantami kelių mėnesių atsakymų terminai, kuriuos vystytojai dažnai laukia iš kitų įstaigų. Atsakymus pateikiame per 3-5 darbo dienas.

Geri projektai visuomet finansuojami. Greitai ir paprastai.

Mus pasiekia didelis kiekis užklausų dėl finansavimo, bet tik apie 10 proc. projektu patenka į platformą ir yra pristatomi investuotojams iš viso pasaulio. Tačiau tai neturėtų išgąsdinti NT vystytojų – visiems sakome: „užeikite pas mus ir pasikalbėsime“. Pokalbio metu aptarsime turimo NT potencialą, galimo vystymo viziją, panašius jau finansuotus, realizuotus projektus. Kartu galime sugeneruoti finansiškai patrauklių vystymo sprendimų.

Pasakodami apie save bei vis didėjančią profesionalią, tarptautinę EstateGuru komandą paminime net 30 metų patirtį. Iš kur ji?

Ji atsirado susumavus visos komandos patirtį – nekilnojamojo turto, jo vystymo, finansų ir kitose rinkose. Todėl tvirtai tikime, kad visa ši patirtis gali būti ir yra naudinga Kauno NT vystytojams. Matome, kad pastarieji – profesionalesni, stipresni, vis geriau save pristatantys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Paprasčiausiai pasauly per daug niekuom nepadengtų pinigų, juos reikia skubėt iškeist į kažką materialaus kol jie niekiniais nepaskelbti.

NT

Kažkoks briedas....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS