Lietuviai dar laiko paslėpę apie pusę milijardo litų | kl.lt

LIETUVIAI DAR LAIKO PASLĖPĘ APIE PUSĘ MILIJARDO LITŲ

  • 4

Nors lietuviai eurą įsivedė 2015-aisiais, tačiau tautiečiai dar vis nenori skirtis su litu. Bankininkai teigia, kad į eurus dar nėra iškeista net 437 mln. litų, iš kurių popieriniais banknotais suma siekia 323 mln., o centais ir monetomis – dar daugiau kaip 100 mln. litų.

Lietuvos banko Grynųjų pinigų departamento Ekspertizės skyriaus specialistė Ramunė Juzėnienė laidoje KK2 sakys, kad nereikia atmesti versijos, jog žmonės tiesiog pamiršta, kad dar turi kažkur pasislėpę litų: „Paslepia, pamiršta, nežino, kiek turėjo, kur turėjo“.

Banko atstovė sako, kad jai teko susidurti su neįtikėtinomis situacijomis, kai litus žmonės rasdavo pačiose keisčiausiose vietose.

„Viena iš įsimintiniausių istorijų buvo tuomet, kai kreipėsi moteris, kuri, atvažiavusi į svečius pas močiutę, užkūrė krosnį, o močiutė išsigandusi šaukė, kad ten paslėpti jos pinigai. Jie buvo sudėti į stiklainį. Nesvarbu, kad stiklainis buvo užsuktas, tačiau dėl aukštos temperatūros pinigai greitai suanglėja“, – pasakos banko specialistė.

Po šio nutikimo anūkai į banką atnešė apdegusį stiklainį su sudegusiais pinigais. Bankininkai ilgai suko galvas, kaip išimti pelenus, kad nebūtų sutrupinti banknotų serijų numeriai. Senolei ir anūkams pasisekė, nes bankas pinigus grąžino.

Kitas tautietis pinigus slėpė sienos oro tarpe. Ne vienus metus pinigus grūdo į sieną, o ten jie supelijo. Įdomiausia tai, kad vyrui buvo grąžinta keliomis dešimtims tūkstančių daugiau nei jis tikėjosi – pasirodo, vyras jau pats nežinojo, kiek ten pinigų yra paslėpęs.

„Buvo kaupta kupiūromis po 200 litų. Klientas teigė, kad jis galėjo būti sukaupęs apie 12 tūkst. litų, o mes suskaičiavome berods 60 tūkst.“, – kalbės R. Juzėnienė.

Visą reportažą apie lietuvių pinigų slėpimo ypatumus žiūrėkite šiandien laidoje KK2, 19 val. 30 min. per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Savo 200 paslepiau taip kad neberadau :D

ateitis

litas sugrys ,kai supus medinis euras.

Pakisinia

Pakisiniai negali parodyti tu milijardu beje o pinigus keisti apsimoka daug is ju negryzta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS