Lietuvos ir Ukrainos centriniai bankai bendradarbiaus skatindami inovacijas | kl.lt

LIETUVOS IR UKRAINOS CENTRINIAI BANKAI BENDRADARBIAUS SKATINDAMI INOVACIJAS

Lietuvos bankas ir Ukrainos nacionalinis bankas Nusa Dua (Indonezijoje) pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo skatinant inovacijas finansų srityje. Susitarimas pasirašytas Tarptautiniam valiutos fondui ir Pasaulio bankui pirmą kartą aukščiausiu lygiu nagrinėjant finansinių technologijų (FinTech) klausimus.

„Ukrainiečius domina mūsų patirtis kuriant finansinėms inovacijoms palankią teisinę aplinką, teikiant konsultacijas novatoriškų sprendimų kūrėjams, atveriant kelią mobiliesiems mokėjimams. Panašus institucinis bendradarbiavimas jau sėkmingai vyksta su Singapūru“, – sako Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

„Džiaugiamės galėdami plėtoti ryšius su Lietuvos banku finansinių inovacijų kryptimi. Esu įsitikinęs, kad Lietuvos bankui pavyks įgyvendinti strateginį tikslą ir tapti Šiaurės ir Baltijos šalių FinTech centru. Šioje srityje jau daug kas nuveikta ir mums bus naudinga įgyti sėkmingos kolegų iš Lietuvos patirties. Savo ruožtu vienas iš strateginių Ukrainos nacionalinio banko tikslų yra finansinių paslaugų prieinamumas visuomenei. Kokybinio proveržio siekiame moderniomis technologijomis – skaitmeninėmis, interneto ir mobiliosiomis finansinėmis paslaugomis. Mūsų tikslas – siekti kuo didesnio Ukrainos visuomenės įsitraukimo, panaudojant ir FinTech galimybes“, – sako Ukrainos nacionalinio banko valdybos pirmininkas Jakivas Smoliis.

Pagal bendradarbiavimo susitarimą Lietuvos ir Ukrainos centriniai bankai keisis finansinių technologijų reglamentavimo ir priežiūros patirtimi, atvers kelius bendriems inovacijų projektams ir sieks plėtoti FinTech įmonėms palankią reguliacinę aplinką.

Indonezijoje FinTech tema nagrinėta akcentuojant Tarptautinio valiutos fondo siekį aktyviau įsitraukti į finansinių inovacijų sritį. Institucija siekia užtikrinti vienodesnį ir koordinuotą požiūrį į klausimus, susijusius su FinTech, siūlys konsultacijas ir pagalbą reguliavimo klausimais, analizuos finansinių inovacijų poveikį tarptautiniams kapitalo srautams ir finansiniam stabilumui.

Lietuvos bankas kovo mėn. pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo FinTech srityje su Singapūro pinigų institucija.

Tarptautinio žurnalo „Central Banking“ konkurse Lietuvos bankas pelnė Inovacijų skatintojo titulą. Vertintojų komisija pažymėjo Lietuvos banko platų požiūrį į FinTech, o ypač į finansinių technologijų plėtrą skatinančią aplinką.

Palankios reguliacinės ir priežiūrinės finansinių paslaugų teikimo aplinkos sudarymas, inovacijų finansų sektoriuje skatinimas yra viena iš strateginių Lietuvos banko 2017-2020 m. veiklos krypčių. Kartu su kitomis šalies institucijomis Lietuvos bankas siekia, kad Lietuva taptų Šiaurės ir Baltijos šalių regiono FinTech centru.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

apta

o negaletu SWED arSEB ten dalyvauti nes del musu banko man neramu ar nereikes paskui mums visiems ji gelbeti

ukrainos centriniam banke

sudeti 5milijardai doleriu rusijos banko paskola ukrainai , .....pernai dar pervesta 1,5 miljrd. doleriu ...taip kad lietuvos bankas --per ukrainos banka gali bendradarbiaut tik su rusijos banku --nes tam ukrainos banke --ukrainietisku pinigu --nera.......

...

Chm: "Lietuvos ir Ukrainos centriniai bankai bendradarbiaus skatindami inovacijas" - tiksliau, matyt: 'Lietuvos ir Ukrainos centriniai bankai bendradarbiaus pinigų plovime'.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS