Masalas „šešėliui“ – vienas euras | kl.lt

MASALAS "ŠEŠĖLIUI" – VIENAS EURAS

Būstų nuomotojus iš šešėlinės rinkos tikimasi ištraukti minimaliomis verslo liudijimų kainomis. Norima, kad pastarieji kainuotų ne 348, o vieną eurą.

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariams pateiktas siūlymas koreguoti verslo liudijimų kainas.

Komiteto nariams šį klausimą pristatęs politikas Simonas Gentvilas pastebėjo, kad nauja gyvenamosios vietos deklaravimo tvarka numato, jog gyventojai turi deklaruoti tikrąją gyvenamąją vietą, o ne kaip buvo galima anksčiau – paprastai tariant – prie savivaldybės.

"Reikia daryti prielaidą, kad būsto nuomos rinka šiandien yra šešėlyje. Dėl šešėlinių sutarčių arba jų nesudarymo daug klaipėdiečių, faktiškai gyvenančių Klaipėdoje, neturi galimybės deklaruoti savo gyvenamosios vietos mieste", – pastebėjo S.Gentvilas.

Jo teigimu, būsto nuomos rinkos neskaidrumą atskleidžia tai, jog prie savivaldybės yra registruota apie 13 tūkst. gyventojų.

Kai baigsis numatytas terminas, per kurį gyventojai turi deklaruoti savo tikrąją gyvenamąją vietą, dauguma jų iš sąrašo bus išbraukti. Tokį būrį gyventojų oficialiai praras ir Klaipėda.

Todėl esą būtina siekti skaidrinti šešėlinę būstų nuomos rinką.

Uostamiesčio tarybos nariams bus siūloma pritarti, kad verslo liudijimams, kurie reikalingi norint nuomoti būstą, būtų nustatyta minimali vieno euro kaina. Šiuo metu tokie verslo liudijimai nuomotojų pinigines paplonina 348 eurais.

Tai, anot S.Gentvilo, paskatintų nuomotojus sudaryti oficialias sutartis su laikinaisiais gyventojais. O tai esą užtikrintų galimybę nuomininkams deklaruoti savo tikrąją gyvenamąją vietą uostamiestyje.

"Morališkai, finansiškai nebelieka priežasties nesudarinėti sutarčių", – pastebėjo politikas.

Teigiama, kad per šių metų sausio–balandžio mėnesius jau nupirkta daugiau nei 200 įvairios trukmės tokių verslo liudijimų ir apie 130 – visiems metams.

Kainos mažinimas paliestų būtent pastaruosius nuomotojus. Tačiau pastebima, kad, sumažinus minėtų verslo liudijimų kainą iki minimalios, už likusią metų dalį pinigus būtų galima grąžinti.

Komiteto nariai pritarė tokiam siūlymui, tačiau galutinį žodį dar turės tarti miesto taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Va čia tai masalas.

Pas Eligijų "masalą" 106000 eurų rado.

Jis

"Reikia daryti prielaidą, kad būsto nuomos rinka šiandien yra šešėlyje..." manaiu, kad apsimeta politikai aklais... bet pasirodo taip ir yra. gerbiami politikai- prieš kelis metus rėkėte ištrauksite milijardus iš šešėlio, ką turime? dar daugiau šešėlnių sukasi, visi uabai moka vokeliais atlyginimus- kontrolės minimumas. neištraukėte jūs nė cento iš to šešėlio, o padėtis dar pablogėjo- verslinkai nenori mokėti valstybei, nes valdininkai susirinkę kuo daugiau mokesčiu tuo daugiau taškosi pinigais, o pencijom ir soc. išmokom lieka tiek pat ir mažiau. NT nuomos rinka beveik VISA YRA ŠEŠĖLYJE.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS