Ministras: susitarimas su Lenkija dėl kiaulių pasiektas | kl.lt

MINISTRAS: SUSITARIMAS SU LENKIJA DĖL KIAULIŲ PASIEKTAS

  • 0

„Kitą savaitę bus oficialiai atšauktas draudimas Lietuvai įvežti į Lenkiją kiaules“, – po susitikimo su Lenkijos žemės ūkio ministru Jan Krzysztof Ardanowski ir Europos komisaru Vyteniu Andriukaičiu tarptautinėje parodoje „Žalioji savaitė“ gera žinia pasidalijo žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

„Pasiektas susitarimas tikrai labai geras ir mums, ir Lenkijai. Sutarėme, kad kitą savaitę vėl pradeda galioti buvęs susitarimas dėl gyvų kiaulių eksporto iš Lietuvos į Lenkiją pusei metų, tačiau Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba turės atlikti keletą papildomų patikrų, kad Lenkijos pusė būtų absoliučiai įsitikinusi, kad mūsų kiaulės saugios nuo kiaulių maro“, – sakė ministras G. Surplys.

Minimos kelios papildomos patikros buvo numatytos ir lapkričio mėnesio susitarime. Kiaulių eksportuotojai turės iki išvežimo likus 15 dienų atlikti tyrimus, taip pat juos pakartoti išvežimo į Lenkiją dieną.

Sutarėme, kad kitą savaitę vėl pradeda galioti buvęs susitarimas dėl gyvų kiaulių eksporto iš Lietuvos į Lenkiją.

„Susitarimą vertinu puikiai, nes jis demonstruoja, kaip svarbu išlaikyti konstruktyvų požiūrį iš abiejų pusių. Viskas stojasi į normalias vėžes“, – kalbėjo V. Andriukaitis.

Kad dialogas buvo konstruktyvus, pritarė ir žemės ūkio ministras G. Surplys, pabrėžęs, kad buvo aptarti tiek Lietuvos, tiek Lenkijos nuogąstavimai dėl afrikinio kiaulių maro keliamos grėsmės ir po intensyvių derybų prieita abi puses tenkinančio sprendimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS