Naujas biudžetas: pateikė papildomų pageidavimų už milijardą eurų | kl.lt

NAUJAS BIUDŽETAS: PATEIKĖ PAPILDOMŲ PAGEIDAVIMŲ UŽ MILIJARDĄ EURŲ

  • 2

Per derybas dėl kitų metų biudžeto ministerijos ir kiti asignavimų valdytojai pateikė pageidavimų, siekiančių maždaug 1,2 mlrd. eurų arba šeštadaliu didesnę sumą, nei jiems skiriama šiemet, remdamosi Finansų ministerija rašo „Verslo žinios“.

Tačiau į daugumą papildomų pageidavimų veikiausiai nebus atsižvelgta.

Finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė VŽ teigė, kad tarpžinybinės derybos dėl biudžeto turėtų baigtis įsibėgėjus rudeniui, kai ministerija rugsėjo 11 dieną paskelbs savo naujausias makroekonomines prognozes ir, vadovaudamasi jomis, pateiks tikslius kitų metų biudžeto pajamų augimo rodiklius.

Leidinio skaičiavimais, Krašto apsaugos ministerijai kitąmet turėtų būti skirta apie 80-100 mln. eurų daugiau nei šiemet. Taip gynybos pajėgumų metinis finansavimas pasiektų apie 900 mln. eurų. Daugiau lėšų kitais metais planuojama skirti biudžetininkų atlyginimams, senatvės pensijoms ir kitoms socialinėms išmokoms didinti.

Pasak VŽ, ankstesnių metų praktika rodo, kad ministerijų pageidavimai biudžetinių derybų metu visuomet yra gerokai didesni nei galimybės. Tačiau Finansų ministerija ir Vyriausybė patenkina tik menką dalį tokių pageidavimų – paprastai ne daugiau kaip dešimtadalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas to kaunietis

Kol nevelu kreipkis pas specialistus i gydymo istaiga.

kaunietis

Ar V.Ž. neturi kur daugiau kišti nosį, nei ...į KAM biudžetą, KURIS YRA NEJUDINAMAS pagal visų partijų susitarimą [ ne mažiau 2 procentų nuo bvp ] ??? Gal vertėtų labiau domėtis likusia biudžeto dalimi ir ją apkalbėti ? Juk senai žinoma, jei šalis bus nesaugi, tai ...nereikės nei sveikatos, nei švietimo, nei ūkio ministerijų finansavimo..., nes vėl būsime okupuoti TŲ pačių. Kalbu todėl, kad išskirdami KAM pinigus, specialiai duodate dingstį [ mano nuomonė ]visokiems socialistams, beraščiams ar paprasčiausiems naudingiems id... bei vatai iš užsienio pliurpti niekus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS